Hlavní obsah

Já na bráchu, brácha na mě! Do Zlína přichází další Bukarts

Zlín

Po sedmadvacetiletém lotyšském kanonýrovi Robertsovi přibude od nadcházející sezóny na soupisce hokejistů extraligového Zlína další příjmení Bukarts. Berani totiž podepsali roční smlouvu s o šest let mladším bratrem Rihardsem Bukartsem. Na zkoušce pak v týmu uspěl i další Lotyš, obránce Ralfs Freibergs a slovenský forvard Radoslav Illo. Oba hokejisté se rovněž dohodli na ročním kontraktu.

Foto: www.hokej.zlin.cz

Rihards Bukarts se ve Zlíně potká se svým starším bratrem.

Článek

Mladší z útočníků Bukartsů působil poslední čtyři roky v zámoří, vyzkoušel Western Hockey League, East Coast Hockey League i farmářskou AHL. Letos si spolu s bratrem zahrál za lotyšskou reprezentaci na světovém šampionátu a na vzájemnou spolupráci nyní budou moci navázat ve Zlíně.

„Měl jsem nabídky z KHL i z Ameriky, ale rozhodl jsem se jít do Zlína. Roberts je můj mentor a vzor. Jsem strašně rád, že si s ním zahraju. Můžu se od něj hodně naučit. Doufám, že to bude přínos pro mě i pro Zlín," prohlásil Rihards Bukarts na pondělní tiskové konferenci.

„Českou extraligu jsem sledoval, protože tu hrál brácha. Oproti hokeji v Americe to bude rozdíl, ale jistě si zvyknu," hlásí Rihards, jenž prý není stejným typem hráče jako jeho bratr, kterého ve Zlíně čeká už třetí sezóna. „Roberts je spíš chytřejší a dobře střílí. Já jsem naopak o něco rychlejší."

Lotyš Freibergs a Slovák Illo přesvědčili

Bukartsové nebudou jedinými lotyšskými reprezentanty v kádru Beranů, doplní je obránce Ralfs Freibergs. „Roberts mi toho o Zlínu hodně vyprávěl. Je dobře, že nás tady z Lotyšska je více. Celkově to může Zlínu jenom pomoci," věří šestadvacetiletý ofenzivní obránce, který minulou sezónu nastupoval v KHL za Dinamo Riga a i on si v květnu zahrál na MS.

Stejně jako Freibergs uspěl na zkoušce sedmadvacetiletý slovenský útočník Radoslav Illo. Jeho krajan Marek Zagrapan naopak svými výkony v letní přípravě nepřesvědčil a zamířil do druholigového švýcarského Winterthuru.

„Tým je tak těmito příchody uzavřen. Máme několik hráčů na střídavý start, kterých můžeme využít," prohlásil zlínský sportovní manažer Jiří Šolc. Jediným otazníkem je útočník Filip Chytil, jehož letos draftoval do NHL New York Rangers a před sezónou v něm absolvuje kemp.

Reklama

Související témata: