Hlavní obsah

Jágr na bankovce nevídané hodnoty? Škoda, že takovou nemám, litoval při oslavách

Kladno

Ticho po vítězném gólu Chomutova trvalo na vyprodaném kladenském zimáku jen zhruba dvě sekundy, pak se znovu rozjely postupové oslavy. „Extraligoví, extraligoví, my jsme zase extraligoví,“ dokolečka skandovali rozjaření fandové a opěvovali svého hokejového boha Jaromíra Jágra.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Originální nápad fanoušků Kladna.

Článek

Sedmačtyřicetiletá legenda, která pátečními čtyřmi góly v Českých Budějovicích dala razítko na návrat Kladna mezi domácí smetánku po pěti letech, už od třetí třetiny zůstávala na střídačce, přednost dala o generaci mladším spoluhráčům.

„Ono je těžké hrát takové zápasy. My slavíme, zároveň musíte respektovat soupeře a odvést svůj výkon, někdy to zavání až zraněním. Každý, kdo dělal nějaký sport, ví, že buď jedete naplno, nebo ne, tady to je složité,“ vysvětloval Jágr, který se podle svých slov zřejmě v posledním kole baráže v úterý v Pardubicích už na ledě neobjeví.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jaromír Jágr hledá cestu k brance soupeře

Ze střídačky měl autor deseti kladenských gólů v baráži aspoň šanci prohlédnout si transparent vyrobený domácími fanoušky. Ti své skandování „My chcem Jardu Jágra na bankovce mít“ doplnili i návrhem nového platidla. Jeho hodnota? Symbolických 6868 korun.

„Všiml jsem si, hezká práce,“ glosoval Jágr. „Jen škoda, že nikde neplatí a já doma taky žádné nemám,“ pousmál se hrající majitel Rytířů.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Děti se fotografují s útočníkem Kladna Tomášem Plekancem při oslavách postupu do extraligy

Po zápase se spolu se spoluhráči vyfotil pod padajícími konfetami, pak pořadatelé na led pustili i fanoušky. Jágr na chvilku zmizel v šatně, ale pak se vrátil a poctivě se s příznivci fotil, až u mantinelu vznikla pořádná tlačenice.

Děkoval fanouškům

„Fanouškům děkujeme. Jsme ve městě blízko Prahy, kde moc sponzorů není, a je hrozně těžké tady dělat sport,“ vyprávěl.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník a majitel Rytířů Kladno Jaromír Jágr v obležení fanoušků rozdává autogramy

„Každý, kdo se na nás přijde podívat, to musí brát tak, že podporuje náš klub. A je dobrý signál, že i na zápas, kde o nic nešlo, a lístky nejsou nejlevnější, přišlo tolik lidí," cenil si kladenský patriot, zatímco na ledě pokračovaly dlouhé oslavy.

Jágr ale už svoji pozornost upínal spíše k té příští, extraligové, sezoně. „Budeme to muset nějak vymyslet. Ale stejně jako jsem věřil před touto sezonou, věřím i teď, že dáme dohromady mužstvo schopné hrát s každým,“ dodal odhodlaně.

Reklama

Související témata: