Hlavní obsah

Jágr po 29 letech v dresu Poldi hned skóroval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jaromír Jágr v elitní formaci s Tomášem Plekancem. Majitel kladenských Rytířů nastoupil k sedmému extraligovému zápasu v sezoně. A jde o speciální utkání. Středočeši si totiž k příležitosti 30. výročí vzniku samostatného českého státu připravili speciální akci. Proti Plzni oblékají dresy Poldi z 90. let, které poté budou dražit. Jágrovi se povedlo poprvé v sezoně skórovat, ale Kladno padlo.

Návrat do devadesátek. Kladno hraje proti Plzni v retro dresech s paní Poldi.Video: Sport.cz

 
Článek

Jágr v dresu s paní Poldi, logem kladenské huti, nastoupil naposledy při výluce NHL v sezoně 1994/1995. Teď ho obléká po 29 letech znovu a v zápise figuruje v první lajně po boku Plekance a Kubíka. V šesti letošních zápasech nasbírala 50letá legenda pět asistencí.

Rytíři se před Silvestrem rozjeli a nabrali parádní formu. Zvítězili třikrát v řadě, vždy o gól. Ačkoliv jsou stále poslední, na devátou Kometu ztrácí pouhé tři body. Vítěznou sérii chtějí prodloužit proti Plzni, ale první třetina se jim výsledkově vůbec nepovedla.

Prohrávali dokonce 0:3, ovšem čtrnáct sekund před sirénou snížil premiérovou trefou v sezoně po Plekancově pasu právě Jágr! Šikovně vložil hůl do spoluhráčovy přihrávky a tečoval puk k tyči. Zapsal tak svůj první extraligový gól po padesátých narozeninách.

Už jen jediná trefa zbývá, aby vyrovnal rekord Waynea Gretzkého, 1098 gólů v elitních  ligách a reprezentacích.

Jágr svou trefou nastartoval kladenské snažení. Rytíři srovnali, ale poslední slovo měla Plzeň, která zvítězila 4:3.

Výroční zápas v retro dresech Poldi jste mohli sledovat v podrobné online reportáži na Sport.cz.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články