Hlavní obsah

Jágr v červenci? Pohled na majitele Kladna překvapil

Netradičně i s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem, který se v předchozích letech začínal s týmem před sezonou připravovat až později, se po letní pauze sešel k prvnímu tréninku na ledě nováček hokejové extraligy z Kladna. Z šesti letních zámořských posil vyjel na led jen kanadský gólman Landon Bow, zbylá pětice; stejně jako třeba Tomáš Plekanec; se k mužstvu připojí příští týden.

Foto: Rytíři Kladno

Jaromír Jágr na prvním tréninku Kladna před sezonou.

Článek

Rytíři kvůli rekonstrukci svého zimního stadionu budou muset odehrát patrně celý extraligový ročník v azylu v Chomutově, alespoň trénovat mohou na druhé ledové ploše svého stadionu.

„Bylo fajn vidět mé budoucí spoluhráče, a i když je venku docela horko, led byl dobrý. Trénink jsem si užil a těším se na další," prohlásil Bow, který však nebyl jediným Kanaďanem, který se proháněl po bruslích na ledě.

Tím druhým byl třiačtyřicetiletý Jeff Paul, jenž před týdnem rozšířil realizační tým Rytířů a spolu s Jiřím Burgrem bude asistentem hlavního trenéra Davida Čermáka.

Foto: Rytíři Kladno

Landon Bow by měl být kladenskou brankářskou jedničkou.

„Na trénink na Kladně jsem se už moc těšil, takže já si to užil, i když toho v posledních dnech nebylo zrovna málo. Přiletěl jsem, zabydlel se a hned druhý den jsme šli na led," řekl Paul pro oficiální stránky Rytířů.

Na čtvrtečním tréninku sledoval i devětačtyřicetiletého Jaromíra Jágra. Hrající majitel Kladna se už několik dní předtím připravoval na ledě individuálně a oproti předchozím rokům absolvoval i první společný trénink s týmem.

Foto: Rytíři Kladno

Jaromír Jágr na prvním tréninku Kladna před sezonou.

To proto, že Jágr chce naskočit už do prvního přípravného utkání před sezonou, který Rytíři odehrají 5. srpna v Příbrami proti Jihlavě. Celkem Kladno před prvním extraligovým kolem čeká devět přípravných duelů.

„Nebudeme si nic namlouvat, cíl je jasný - udržet se v extralize, ze které můžou sestoupit i dvě mužstva. Absence domácího prostředí je hodně nepříjemná, ale beru ji i jako výzvu!" nezoufá si Jágr, že Kladno nebude moct hrát své domácí zápasy v extralize doma.

Rytíře v letní pauze posílilo osm hráčů - brankář Bow, obránci Marek Baránek, Jake Dotchin, Cody Donaghey, Kyle Wood a útočníci Matěj Beran, Daniel Ciampini a Danny Kristo.

Reklama

Související témata: