Hlavní obsah

Jágr vítá třetí posilu. Z Finska získal útočníka, který v extralize dosud hrál jen za Pardubice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Kladno hlásí třetí letní posilu. Po roce stráveném ve druhé finské lize se do Česka vrací pětadvacetiletý ex-pardubický útočník Denis Kusý, který v tuzemské nejvyšší soutěži zatím nastupoval pouze právě za Dynamo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Denis Kusý (vlevo) v zápase proti Kladnu. Nyní bude dres Rytířů oblékat.

Článek

„Věřím, že svými výkony pomůžu k týmovému úspěchu a nemůžu se dočkat, až poprvé vyjedu před zaplněnou kladenskou halou," prohlásil Kusý.

V uplynulé sezoně si v týmu Joensuun Kiekko-Pojat udržoval průměr více než bodu na zápas a v tabulce produktivity finské soutěže Mestis mu s 52 body patřilo osmé místo.

„Denis měl výbornou sezonu ve Finsku a věříme, že na ni naváže i v našem dresu. Očekáváme, že nám pomůže s týmovou produktivitou," prohlásil sportovní manažer Rytířů Jiří Burger.

Kusý se do extraligy vrací po dvou letech, před odchodem do Finska strávil jednu sezonu v prvoligovém Vrchlabí. V nejvyšší soutěži odehrál za Pardubice 116 duelů s bilancí 10 gólů a 25 asistencí.

Již dříve během letní pauzy přivedl majitel Kladna Jaromír Jágr obránce Karla Klikorku a útočníka Jakuba Strnada, kteří už za Rytíře v minulosti nastupovali.

Související témata: