Hlavní obsah

Jak Vary vystoupaly ze dna na vrchol. Buřty můžete dostat i tři vteřiny před koncem, smál se Dlapa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z kabiny Karlových Varů se po výhře 4:3 v Liberci po samostatných nájezdech rozléhaly oslavné pokřiky, duněla veselá muzika. K radosti měli hosté pádný důvod. Ve finiši základní hrací doby Karlovy Vary přetavily beznaděj v euforii. A famózní obrat dokonaly při samostatných nájezdech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Liberce Petr Kváča a Jan Hladonik z Karlových Varů.

Článek

Osnova karlovarského vzkříšení vypadá následovně. Do konce základní hrací doby zbývalo 76 vteřin, když liberecký Jan Ordoš dotlačil po střele Jakuba Rychlovského puk do branky. Bílí Tygři slavili gól na 3:2 a jako remízový král byli blizoučko k vytouženým třem bodům. Hostující trenéři si ještě vzali trenérskou výzvu a snažili se odvrátit pohromu.

„Byly to nervy, zkusili jsme challenge. Mysleli jsme si, že šlo o vyseknutí puku," vysvětlil asistent trenéra Vojtěch Šik. Jenže gól platil. A Západočeši šli za trest do oslabení. Přesto 33 sekund před sirénou dokázali proti přesile srovnat na 3:3 a vybojovat prodloužení.

„Nezbylo nám už nic jiného a vyšlo to. Ale kolikrát se to stane?" usmíval se střelec vyrovnávacího gólu Tomáš Bartejs. „Na střídačce jsme si řekli, co chceme provést na vhazování a povedlo se nám to. Jsme strašně rádi za dva body," přiznal Šik.

„Myslím, že letos máme dobrou partu a už nebylo co ztratit. Minutu před koncem jsme se semkli a prostě to zkusili, i když jsme ještě hráli oslabení. Občas nám štěstí chybělo, ale teď jsme ho měli," smál se Dlapa.

Když hosté hráli bez brankáře, liberecký útočník Tomáš Filippi mohl definitivně rozhodnout. Jenže jeho střelu do prázdné branky hosté dokázali ještě na poslední chvíli odvrátit. „Kdybych řekl, že jsem v tu chvíli už nevěřil, bylo by to blbé. Dokud nezazní siréna, tak věříme pořád. Můžete dostat buřty tři vteřiny před koncem... Zažil jsem to, takže dokud nezazní siréna, věříme," dodal Dlapa.

Karlovy Vary potvrdily, že letos se jim venku daří. Na ledě soupeře vyhrály popáté z posledních šesti utkání. „Soupeři gratuluju k výhře, předvedl dobrý výkon. My jsme však jednoznačně našimi chybami ztratili vyhrané utkání," hořekoval kouč Liberce Patrik Augusta.

Reklama