Hlavní obsah

Jandač: Taky jsem dělal scény, když si Pešán chránil hráče. Řepíka s Rouskem omluvila Sparta

Praha

Před jejich vzájemnou bitvou o první místo v extralize to bylo velké téma. Vedení hokejistů Třince se pranic nelíbilo, že zatímco z jejich táboru si kouč národního týmu Pešán vybral pro Švédské hry hned trojlístek hráčů (D. Musil, M. Stránský, M. Špaček), ze Sparty přijdou o šlágr 10. kola nejvyšší soutěže jen reprezentanti Tomášek s Němečkem, protože Řepík a posléze i Rousek byli z nominace kvůli zraněním omluveni. Po utkání, které Pražané otočili z 0:2 na 3:2 a v čele tabulky tak mají na Oceláře už čtyřbodový náskok, se ke „kauze“ vyjádřil i trenér Sparty Josef Jandač.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenéři Sparty Praha Josef Jandač (vlevo) a Miloslav Hořava na střídačce.

Článek

„Jsme zklamaní, že situace není stejná pro náš tým i pro Spartu. Trenér národního týmu mi po telefonu tvrdil, že budou nominováni tři hráči Sparty a tři od nás, aby síly byly vyrovnané, ale takhle to není. Hráči chtějí reprezentovat, což je skvělé, akorát ta situace není stejná pro oba týmy," čílil se v neděli kouč Třince Václav Varaďa.

Šéf reprezentační střídačky Pešán opravdu chtěl pro turnaj konaný od čtvrtka do neděle v Malmö povolat tři hráče nejen z Třince, ale i ze Sparty. Jenže její kapitán Michal Řepík byl omluven již před oznámením nominace a do Švédska nakonec neodcestoval ani Lukáš Rousek, jenž měl být náhradou za brněnského Petra Holíka.

Jandač nyní po duelu s Oceláři osvětlil, že se z národního týmu se neomluvili samotní hráči. „Šlo o rozhodnutí našeho klubu. Omluvil je náš manažer, a to z toho důvodu, aby ochránil investice majitele. Nechceme klukům bránit reprezentovat, ale hrají teď zápasy se zraněními, která jim sice umožňují hrát, ale teď můžou využít pauzy k doléčení," snažil se Jandač vysvětlit, proč Rousek s Řepíkem do zápasu s Třincem zasáhli, přestože z nároďáku byli kvůli zdravotním neduhům omluveni.

Sám Jandač věčné debaty klubů a reprezentačních trenérů o uvolňování hráčů dobře zná, vždyť v minulosti působil i na druhé straně, když dva roky vedl národní tým.

„Pamatuju, jak jsem se jednou před Euro Hockey Tour podívat v Liberci na jejich zápas se Spartou. Nominoval jsem Šimka s Bulířem, kteří v tom zápase hráli 27 resp. 21 minut. Z reprezentace se omluvili a já jsem tenkrát taky dělal scény. Ty hráče jsem prostě chtěl, ale Liberec, který tenkrát vedl Pešán, si hráče ochránil. Jim (Liberci) to nepřišlo divné, protože oba potřebovali taky doléčit zranění," vybavuje si kouč, jenž s nároďákem coby hlavní trenér zažil dvě MS, ZOH v Pchjongčchangu nebo třeba SP v Torontu.

„Ta písnička se omílá furt dokola a dokola. Voláme tady po nějakém prostředí a kultuře, přitom čekáme na sebemenší příležitost, abyste do těchto věcí šili a ryli čím dál tím víc. Myslím, že je to trochu nafouknuté, takové situace vždycky nahrávají nejrůznějším dohadům, proč kdo jel, proč kdo nejel," dodal Jandač.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články