Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Olomouc 6:1Jasná záležitost! Domácí rozhodli o výhře už v první třetině

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Lutner 1 : 0
5. Ševc 2 : 0
14. Ševc 3 : 0
24. Šťastný 4 : 0
53. Zohorna 5 : 0
57. Valský 5 : 1
60. Pláněk 6 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v dohrávaném zápase 8. kola extraligy Olomoucí 6:1, připsali si sedmou výhru v řadě a vytvořili tak nový klubový rekord. Dvěma góly a asistencí se na tom podílel kapitán Martin Ševc, tři kanadské body nasbíral i David Šťastný.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martin Ševc z Mladé Boleslavi (vpravo) se raduje z třetího gólu.

Článek
Fotogalerie

Jako první z brankářů musel do akce v zápase domácí. Krošelj si ale po minutě a půl hry poradil s nebezpečnou střelou Ondruška. Do vedení šla Boleslav, když se ve čtvrté minutě prosadil po dvojité dorážce člen elitní domácí formace Lunter.

Za minutu už to bylo 2:0 pro domácí, když se šikovnou tečí prosadil Ševc. Krátce po polovině prvního dějství byl blízko snížení Valský, ale puk otřel jenom o břevno. Na druhé straně naopak mířil přesně podruhé v zápase obránce Ševc a bylo to už 3:0.

Boleslavskou pohodu demonstroval ve 24. minutě Šťastný, který se pohodlně zbavil obránce a pak si vychutnal i brankáře Konráda, pro nějž to byl poslední moment zápasu, neboť ho v brance nahradil Lukáš.

Krošelj přišel o čisté konto v závěru

Bruslaři po čtvrté brance viditelně ubrali a hráli spíše na krásu. Ke slovu a střelbě se tak častěji dostávali hosté, Krošelj však držel nulu i po čtyřiceti odehraných minutách.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martin Ševc (vpravo) z Mladé Boleslavi střílí gól brankáři Olomouce Branislavu Konrádovi. Vlevo je David Škůrek z Olomouce.

Obraz hry se pak nezměnil ani ve třetí části hry. Domácí však dokázali přidat další gól, když se v přesilovce prosadil Zohorna. O třetí nulu v řadě proti Hanákům pak přišli domácí necelé čtyři minuty před koncem, kdy čestný úspěch hostů zaznamenal při hře čtyři na čtyři Valský. Sedm vteřin před koncem pak upravil na konečných 6:1 Pláněk.

Dohrávka 8. kola hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Olomouc 6:1 (3:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 4. Lunter (D. Šťastný, Allen), 5. Ševc (O. Najman), 14. Ševc (Šidlík, R. Zohorna), 24. D. Šťastný (Ševc, Cienciala), 53. R. Zohorna (Jääskeläinen, D. Šťastný), 60. Pláněk (O. Najman) - 57. Valský (Valenta, Kusko). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel - Ganger, Klouček. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Bez diváků.
Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Ševc, Allen, Pláněk, Bernad, Fillman - D. Šťastný, R. Zohorna, Lunter - J. Stránský, A. Zbořil, Jääskaläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Bičevskis, Cienciala, J. Strnad. Trenéři: Rulík a Patera.
Olomouc: Konrád (24. Lukáš) - Valenta, Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Ondrušek, T. Černý, Rašner - Bambula, J. Knotek, Burian - Kucsera, Kolouch, Káňa - Valský, Nahodil, Olesz - Gřeš, Kusko, M. Tomajko. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Reklama

Související témata: