Hlavní obsah

Jasný triumf Bílých Tygrů viděl i Pešán, případný návrat nekomentoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílí Tygři začali s Hradcem Králové zostra a ani v jedné třetině soupeři návrat do zápasu neumožnili, je však možné, že jeden velký comeback po sezoně prožijí. Spekuluje se, že po sezoně se do Liberce vrátí jeho dlouholetý kouč Filip Pešán, který s ním v roce 2016 získal mistrovský titul.

Foto: Vít Černý, ČTK

Liberecký Jan Ordoš zvyšuje na 2:0.

Článek

Bývalý reprezentační kouč je po konci ve švýcarském Ajoie momentálně bez angažmá, pod Ještědem bydlí, zápasy Bílých Tygrů pravidelně navštěvuje a viděl i nedělní výhru 3:1 nad Mountfieldem.

„Nechci to komentovat," reagoval Pešán stručně na zprávu o jeho návratu od příští sezony, kterou den před zápasem zveřejnil na svém Twitteru hokejový expert stanice O2TV Jakub Koreis. „Patrik Augusta má smlouvu do 30. dubna a plnou podporu klubu," poznamenal tiskový mluvčí Liberce Martin Kadlec.

Hráče překvapivá informace z rytmu nevyvedla. „Tohle jde mimo nás hráče," konstatoval liberecký útočník Jan Ordoš, který se se svými parťáky dostal do vedení již po 52 vteřinách hry a po většinu zápasu na hřišti dominovali.

„Od začátku jsme nastolili tempo, byli jsme aktivnější, hlavně v první třetině. A důležité bylo, že jsme ubránili dvě oslabení a po našich gólech jsme hned neinkasovali. Dost gólů jsme podle mě mohli i přidat, což se nám bohužel nepovedlo a udělali jsme z toho malinko drama, ale jinak jsme měli celý zápas pod kontrolou," zhodnotil Ordoš.

Hradečtí už 12 minut před koncem za stavu 0:3 při přesilové hře odvolali gólmana, podařilo se jim však již jen snížit až v závěrečné power play. „Zkoušeli jsme hrát na risk a alespoň jeden gól jsme dali," uzavřel asistent hradeckého kouče Petr Svoboda.

Reklama