Hlavní obsah

Jediný střelec Vítkovic Lednický: Náš úkol je dělat na ledě bordel, gól je navíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prožil moment radosti, ale i zklamání. Útočník Vojtěch Lednický nejprve svým druhým extraligovým gólem poslal na začátku třetí dvacetiminutovky Vítkovice do vedení, v prodloužení ale po jeho chybce překlopil skóre ve prospěch hostujícího Hradce Králové Aleš Jergl.

Útočník Vítkovic Vojtěch Lednický

Článek

„Chtěl jsem nechat puk Romanovi Polákovi, bohužel jsem si to ťukl trochu zpátky a už jsem na něj nedosáhl. A už se na nás valili. Jsem rád za šanci hrát v prodloužení, bohužel to přináší ale i tyto smutné okamžiky," svěřoval se 20letý Lednický.

Vyhubováno od trenéra Miloše Holaně ale nedostal. „Určitě ne. Kluci dobře pracují a na ledě odvádějí dobrou práci. Pokud si nevyzkouší i tyto situace, tak neporostou. Věřil jsem, že by mohli zopakovat gólovou akci ze třetí třetiny, malou chybkou jsme utkání ale ztratili. Klíčová byla nicméně asi ta přesilovka v závěru třetí části, tam to měli zkušení hráči zlomit v náš prospěch," popisoval trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Proti druhému týmu tabulky se dokázal prosadit gólově pouze čtvrtý útok. I proto, že Roberts Bukarts trefil v první třetině jenom tyč. „Náš úkol je především dělat na ledě bordel, unavit soupeře a nechat odpočinout naše dvě nejlepší lajny, ale když k tomu dáme gól, trenér se nezlobí," popisoval Lednický úkoly, s jakými společně s parťáky Petry Chlánem a Fridrichem chodí na led.

Nejtěžší práci udělali kluci

Svůj druhý extraligový vstřelil Lednický i díky důrazu před finským gólmanem Kiviahem. „Bylo to s jednou dorážkou, ale tu nejtěžší práci udělali kluci. Udrželi jsme se v pásmu a Petr Chlán mi to perfektně hodil před branku. Já už neměl tu nejtěžší práci. Měli jsme v tu chvíli blíž k vítězství, škoda, že to nedopadlo," litoval Lednický.

Těsné vedení Ostravané neudrželi. V přesilovce o pár minut později stačilo Smoleňákovi k vyrovnání pouhých šest vteřin, v prodloužení pak překlopil skóre Jergl. „Jsme zklamaní, protože jsme podali jeden z nejlepších výkonů v sezoně. Ale zítra ten bod určitě doceníme. V prodloužení jsme udělali jednu malou chybku, proto máme jenom jeden bod," říkal trenér Holaň.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články