Hlavní obsah

Jelínek po loučení s dresem Bílých Tygrů bude čekat na telefonu a pár dní u toho pít pivo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani dvěma góly neodvrátil kapitán hokejistů Liberec porážku v pátém utkání čtvrtfinálové série s hradeckým Mountfieldem a tím i jejich vyřazení z play off. Útočník Petr Jelínek, jenž v červnu oslaví už 39. narozeniny, přiznal, že poslední zápas této sezony pro něj byl i loučením s dresem Bílých Tygrů po devíti letech. A možná i definitivní tečka za kariérou, v níž odehrál téměř tisícovku utkání v nejvyšší domácí soutěži.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Petr Jelínek, Petr Kolmann a brankář Jakub Neužil z Liberce po prohraném pátém utkání čtvrtfinálové série s Hradcem Králové.

Článek

„Je možné, že s hokejem skončím. Hrozně záleží na tom, jestli ještě odněkud dostanu nabídku. Pokud ne, bude to vyřešené," naznačil Jelínek, jemuž se úplně do sportovního důchodu ještě nechce. „Kdyby měl někdo zájem, může mi zavolat. Budu čekat na telefonu a pár dní u toho pít pivo. Jinak mi začíná učení na trenérskou licenci B, studium zahrnu mezi to pivo," dodal s úsměvem Jelínek.

V dresu Tygrů, kde jsem prožil nejúspěšnější roky mé kariéry, to byl ale v neděli v Hradci můj poslední zápas," líčil Jelínek, jenž by se úplně nebránil tomu zůstat v Liberci třeba i v jiné funkci. V roce 2016 byl v kádru, když Liberec získal historický titul a třikrát v letech 2017, 2019 a 2021 s ním dosáhl na stříbro. Ve sbírce má i tři extraligové medaile se Slavií.

Letos Bílí Tygři zakončili základní část sérií devíti výher, přesto na přímý postup do čtvrtfinále nedosáhli. V předkole jej vybojovali v pěti zápasech s Plzní a v sérii s Hradcem uspěli pouze v úvodním utkání venku. „Začátek sezony byl všelijaký, od prosince ledna jsme se ale hodně zvedli. Jsem pyšný na kluky, jak jsme odehráli závěr sezony, který byl od nás parádní. Bohužel systém je nastavený tak, že postupuje i dvanáctý tým, který by normálně hrál play out. Ze sportovní stránky mi to nepřijde fér," hodnotil Jelínek celý ročník.

Foto: David Taneček, ČTK

Petr Jelínek z Liberce oslavuje gól v utkání s Hradcem Králové.

Bílí Tygři sice ve třetím utkání série přišli o brankářskou jedničku Petra Kváču, ale podle Jelínka to nehrálo ve vyřazení zásadní roli. „Kvaky je výborný gólman, ale to Kuba Neužil taky. Skočil do toho rovnýma nohama, chytal velice slušně a držel nás. Tohle problém nebyl. Byl v tom, že jsme v každém utkání inkasovali gól jako první. Ať je to jak chce, dotahování stojí daleko víc sil a my v celé sérii vedli vždycky jen pár minut, to je pak těžký," podotkl Jelínek.

V play off dal čtyři góly, což byl stejný počet jako ve 49 zápasech základní části. „Jsem typ hráče, který chce pro tým udělat maximum, když už je u toho. Kolikrát jsem tu možnost úplně neměl. Ale s věkem takové situace přicházejí. Postupně jsem přijal roli, jakou jsem dostal, a snažil se v ní být nejlepší. Hrál jsem hodně oslabení a v něm nechával úplně všechno," vykládal Jelínek, jehož potěšily pochvalné reakce na výkony v play off. „Když mi táta řekne, že to bylo super, moc si toho vážím," mínil syn bývalého reprezentačního útočníka Tomáše Jelínka, držitele tří medailí z MS.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice