Hlavní obsah

Jergl pálil a Mazanec kouzlil. Předvedl super zákroky, smekal Látal

Hradec Králové

Stal se jednou z opěvovaných postav úvodní partie na hradeckém ledě. Aleš Jergl srazil gólem a asistencí litvínovskou Vervu a hokejisté Mountfieldu HK zapsali do kolonky výher v sérii předkola play off první čárku.

Foto: David Taneček, ČTK

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec oslavuje vyhrané utkání.

Článek

„Chtěli jsme to víc než oni," líčil po středečním triumfu 2:0 útočník Východočechů. „Je to ale teprve první krok," brzdil zároveň euforii. V kabině si však s ostatními parťáky radostně zakřičel. Právem. Domácím vyšel vstup, když Jergl po deseti sekundách využil přesilovku dělovkou pod víko na bližší tyč. „Tohle vždycky tým nakopne," liboval si.

Litvínovští se poté obtížně prodírali středním pásmem, které Hradečtí pečlivě střežili. „Hodně napadají, mají bruslivý hráče, ale přišel i klasickej beton, který trenér Růžička aplikuje všude, kam přijde. Ale docela jsme si s tím poradili," zahřálo útočníka Martina Látala.

Foto: David Taneček, ČTK

Radost hráčů Mountfieldu: (zleva) Kelly Klíma, Aleš Jergl, Jérémie Blain a Kevin Klíma oslavují gól.

Žlutočerní se však na gólovou odpověď nezmohli. Když už si šanci vytvořili, naráželi na skvělého Mazance, který je deptal. Lapil všech 38 ran včetně trestného střílení Zdráhala. „Mazi je výtečněj gólman, a teď ukázal, že play off je jeho," chválil vytáhlého muže s maskou, který v základní části udržel dvě nuly.

„Musím jeho výkon vyzdvihnout. Předvedl super zákroky, vychytal nás," chrlil komplimenty na Mazance i Látal, jehož tým  ještě v závěru dorazil Kelly Klima, který se dostal k odraženému kotouči po Jerglově střele a z takřka nulového úhlu ho nasměroval do sítě. „Zítra budeme hrát zase svoji hru, akorát se musíme víc prosazovat a proměňovat přesilové hry," burcuje Látal před čtvrteční odvetou pod Bílou věží.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec