Hlavní obsah

Č.Budějovice - Plzeň 5:4Jihočeši v bitvě s Plzní uspěli díky Kůrkovi v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Toman 1 : 0
16. Kracík 1 : 1
22. Adamský 1 : 2
28. Hudec 2 : 2
37. Matějovský 2 : 3
41. Vak 3 : 3
50. Hudec 4 : 3
60. Vlasák 4 : 4
66. Kůrka 5 : 4

Hokejisté Českých Budějovic ukončili černou sérii sedmi porážek za sebou, když v 18. kole O2 extraligy udolali Plzeň 5:4 v samostatných nájezdech. Jihočeši se tak o dva body odpoutali od posledního Znojma. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Tomáš Kůrka, který byl jediným úspěšným z celkem šesti exekutorů.

Článek

Pouhých 13 vteřin stačilo domácímu Tomanovi, aby si nabruslil mezi kruhy a bombou pod horní tyčku otevřel skóre. Jihočeši se zakousli do soupeře s velkou chutí, sebevědomě se pouštěli do kombinací jaké u nich nebyly v extralize dlouho k vidění a troufali si na útočné výpady dokonce ve vlastním oslabení. Při trestu Poživila našel Kůrka dlouhým pasem za červenou čarou najíždějícího Hudce, jeho sólo však bylo neúspěšné. Během Dudova vyloučení vyrazili Poživil s Kůrkou dva na jednoho, také oni však gólově nezakončili.

V 15. minutě jel Květoň od modré čáry sám, brankáři Málkovi vypadl puk z lapačky a obránce Redlihs zachraňoval situaci tím, že v brankovišti přikryl kotouč rukou. Následovalo trestné střílení, ale Duda svou roli nezvládl. O minutu později bylo vyrovnáno, když Kracík ze tří metrů prostřelil hradbu těl. Turek nemohl zasáhnout, byl blokován Důrasem. V přesilovce mohl přidat druhý gól ranou bez přípravy Vlasák, avšak budějovického gólmana nepřekvapil.

Brzy po první obrátce se hosté dočkali. Při hře čtyři na čtyři vypálil od modré Cartelli a proti Adamského teči byl Turek bezmocný. Ve 26. minutě se ocitl Vlasák sám před domácí klecí, nečekanou příležitost ale promarnil. Jihočechům se vyplatila bojovnost. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu Duda bekhendem našel Hudce a ten zblízka vyrovnal. Poté se střelou z prostoru mezi kruhy neprosadil plzeňský Laš, na protější straně Málka ohrožovali Huml a pěknou ranou z voleje mladý Horák.

Ve 36. minutě hráli Jihočeši svou první přesilovku v utkání, při níž je hosté dokonale zaskočili. Matějovský ve středním pásmu vypíchl kotouč Tomanovi a po sólovém úniku vrátil Plzni vedení. Domácí pak hráli půl minuty pět na tři, tuto výhodu však nevyužili.

Sotva začalo třetí dějství, rozjeli se Kůrka s Vakem dva na jednoho a druhý jmenovaný nechytatelnou střelou k pravé tyčce zařídil znovu vyrovnání. Brzy měl příležitost také Huml, z protiútoku naopak zahrozil Dvořák a v přesilovce čtyři na tři nebezpečně pálil od modré Benák. V 50. minutě nahodil Huml z levé strany kotouč před plzeňskou klec a Hudec zblízka zakončil. Autor gólu stál sice na hranici brankoviště a puk se zřejmě odrazil od jeho těla, ale videorozhodčí trefu potvrdil.

Necelou půlminutu před sirénou při power play zblízka vyrovnal důrazný Vlasák. V prodloužení měli šance Kotrla a také Toman s Dudou, zahrozil i Západočech Adamský, brankáři však byli proti. O prémiovém bodu rozhodovaly samostatné nájezdy, při nichž se jako jediný trefil domácí Kůrka.

Mountfield České Budějovice - Lasselsberger Plzeň 5:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Toman (Veselý, L. Poživil), 28. M. Hudec (Duda), 41. Vak (Kůrka), 50. M. Hudec (Huml), rozhodující sam. nájezd Kůrka - 16. Kracík (Vampola), 22. Adamský (Cartelli), 37. Matějovský, 60. Vlasák (Vampola). Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:5, navíc Vampola (Plzeň) 10 min. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 5172.
České Budějovice: Turek - Poživil, Toman, Frollo, Gřegořek, Sičák, Jareš - Kůrka, Bílek, Veselý - M. Hudec, Huml, Duda - Horák, Vak, Kotrla - Hřebejk, Mertl, L. Květoň. Trenéři: Bokroš a Tlačil.
Plzeň: Málek - Benák, Smrek, Čakajík, Pácal, Cartelli, Redlihs, S. Hudec - Fabuš, M. Straka, Vlasák - Vampola, Důras, Kracík - Adamský, Kubalík, Matějovský - Dvořák, Jan Kovář, Laš. Trenéři: Hynek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice