Hlavní obsah

Kalous ven? Zatím není co komentovat, říká Ševc. V boleslavské hře viděl zlepšení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devět porážek z posledních desíti zápasů. Hokejisté Mladé Boleslavi se dál utápí na dně extraligové tabulky. Nebodovali ani s předposledními Vítkovicemi, rozhodující trefu na 2:3 inkasovali minutu před koncem. „Kalous ven,“ žádají fanoušci hlavu trenéra Bruslařského klubu po další blamáži. V nabitém programu ale zřejmě k náhlé změně nedojde.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: BK Mladá Boleslav vs. HC Vitkovice Ridera 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Po páteční ostudné porážce 0:8 s Libercem rezignoval asistent Petr Haken, hlavní kouč Jiří Kalous však zatím zůstává. „Situaci řešíme, ale zatím není co komentovat. Samozřejmě víme, že na tom nejsme dobře,“ prohlásil jen sportovní manažer Bruslařů Martin Ševc, který pro duel s Riderou zaujal Hakenovo místo na střídačce. „Byl jsem tam jen jako podpora, neberu se jako trenér,“ líčil bývalý bek.

A tak hlavně radil boleslavským obráncům. „Bylo to fajn. Zažil jsem ho ještě jako hráč, takže to bylo docela podobné,“ připustil Martin Pláněk. „Ale je úplně jedno, kdo stojí na střídačce. Je to o nás hráčích. My musíme makat a zlomit tuhle krizi,“ vyjádřil se k situaci ohledně trenérů týmu.

Dvaatřicetiletý zadák stejně jako útočník Pavol Skalický zapsal v duelu svůj první gól v sezoně. Ani tentokrát to však na vítězství nestačilo. „Co k tomu říct. Zase jsme inkasovali v posledních minutách, je to furt dokola. I kdybychom měli sežrat puk, musíme ho dostat ven ze třetiny,“ hodnotil asistent Václav Pletka.

Souhlasil i Ševc. „Přicházejí chyby. Z přemíry snahy, možná i z únavy. Ale nemáme se na co vymlouvat, všechny týmy jsou na tom stejně,“ uvědomoval si sportovní manažer. Oproti duelu s Bílými Tygry ovšem cítil posun. „Tentokrát už střídačka žila. Viděl jsem velkou energii a odhodlání do poslední vteřiny,“ ocenil Ševc.

Podobně utkání hodnotil i Pláněk. „Bylo znát, že na ledě byl jiný tým. Předvedli jsme spoustu pozitivních věcí. Samozřejmě mouchy ve hře byly, ale když je vypilujeme, určitě se zvedeme,“ mínil bek.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav - Vítkovice 2:2 (43. Pláněk)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Víru Středočeši samozřejmě potřebují, ale jejich hra rozhodně měla k ideálu daleko. Míle daleko. I kvůli absenci dvou finských forvardů Järvinena a Aaltonena. Druhý jmenovaný byl přitom v zápise uveden a absolvoval i rozbruslení. „Jenže mu nebylo dobře, a tak nenastoupil. Järvinen je na tom podobně,“ poodkryl Ševc.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav - Vítkovice 2:3 (59. Lakatoš)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na zotavení nemají moc času, Boleslav už v úterý hostí hradecký Mountfield. Potřetí v řadě se představí před vlastními fanoušky, které by konečně ráda potěšila. „Musíme tuhle prohru hodit za hlavu, i když je to velká rána. Hrajeme o každý bod,“ velel Ševc.

A má pravdu, Bruslařům se soupeři vzdalují. I když je základní část ještě dlouhá, tak jestli se brzy nezvednou, budou se muset začít bát, aby zase po dekádě nedostáli své přezdívce „Barážový klub“.

Reklama