Hlavní obsah

Olomouc - Brno 2:1 PPKáňa rozhodl v prodloužení o výhře Hanáků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Valský 0 : 1
34. Nahodil 1 : 1
62. Káňa 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce porazili v utkání 37. kola extraligy Brno 2:1 po prodloužení. Kometa skórovala jako první zásluhou Jakuba Valského, vyrovnal Lukáš Nahodil a poslední slovo měl v čase 61:20 útočník Hanáků Jan Káňa. Hanáci se radovali potřetí za uplynulé čtyři zápasy, Brňané prohráli podruhé za sebou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jan Káňa z Olomouce (vlevo) a Tomáš Dujsík z Olomouce se radují z vítězné branky v prodloužení.

Článek

V hostující brance dostal poprvé v sezoně a celkově popáté v nejvyšší soutěži příležitost gólman Jekel a vedl si velmi dobře, když nastřádal 42 úspěšných zásahů. Domácí zase poprvé v sezoně mohli využít dlouhodobě zraněného Strapáče a Klimka.

Kometa poprvé zahrozila během přesilové hry na začátku zápasu, kdy hned proti třem pokusům Muellera zasáhl Konrád. Hostující Jekel poté zneškodnil kličku Bambuly a dobré zákroky si připsal zejména proti střele Káni a následné dorážce Kucsery.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

V popředí (zleva) Lukáš Kucsera z Olomouce, brankář Brna Pavel Jekel a Rhett Holland z Brna.

I díky němu tak úvodní branku utkání vstřelila Kometa. Klepiš v polovině první třetiny vyhrál buly pro Valského a hostující útočník, který právě v Olomouci během listopadu a prosince hostoval, zamířil přesně k bližší tyči Konrádovy branky. Domácí brankář poté ještě úspěšně čelil samostatném úniku Holíka i střele Pláška z ideální pozice mezi kruhy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Karel Plášek z Brna a Jiří Ondrušek z Olomouce.

První šanci druhé třetiny přineslo přečíslení domácích dvou proti jednomu, na jehož konci pokryl Kucserovo zakončení Jekel. Vzápětí zahrozil dvakrát hostující Šoustal, který si dojel svoji první střelu a puk po jeho dorážce zamířil od vnější strany tyče mimo.

Po vyrovnané desetiminutovce bez velkých šancí ale hostujícímu brankáři ve 34. minutě propadla výstrojí střela Nahodila. Puk pak pomalu klouzal za brankovou čáru a přestože se ho snažil ještě na poslední chvíli odehrát rukou Zámorský, videorozhodčí vyrovnávací branku potvrdil. V závěru třetiny mohl otočit vývoj aktivní Kucsera, jenže branku přestřelil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Lukáš Klimek z Olomouce, Petr Zámorský z Brna a brankář Brna Pavel Jekel.

Neúspěšný byl hned na začátku třetí třetiny hostující Mueller, který netrefil odkrytou část branky. Konráda poté zachránila po střele jednoho z hostujících hráčů tyč a musel zasahovat také proti dvěma následným dorážkám, i v leže však situaci zvládl.

Následovala delší pasáž bez větších šancí na obou stranách. Až šest minut před koncem třetí třetiny vznikl před Jekelem závar, ze kterého ale branka nepadla. Olomouc si v závěru základní doby i díky přesilové hře vytvořila mírný tlak, ale ve velké šanci se po rychlém protiútoku zjevil hostující Klepiš. Konrád si na jeho kličku do forhendu počkal a dvě minuty před koncem schoval puk v lapačce.

Vyrovnané utkání tak dospělo do prodloužení, do kterého vstoupili lépe domácí. Jejich převahu ve druhé minutě potvrdil nejlepší olomoucký střelec Káňa, který využil spolupráci s Dujsíkem při situaci dvou proti jednomu.

37. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 34. Nahodil (Klimek), 62. J. Káňa II (Dujsík) - 10. Valský (Klepiš). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Frodl, Komárek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Bez diváků.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Švrček, Škůrek, Valenta, A. Rutar, Ondrušek, Vyrůbalík - Bambula, Strapáč, Burian - Klimek, Nahodil, J. Káňa II - Kucsera, Kolouch, Ostřížek - Gřeš, Handl, M. Tomajko. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Brno: Jekel - Zámorský, F. Král, Freibergs, Holland, S. Svozil, Gulaši, Kučeřík - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, Brabenec, Valský - D. Bondra, Kusko, Plášek - T. Šoustal, F. Dvořák, Matěj Svoboda. Trenér: L. Zábranský st.

Reklama

Související témata: