Hlavní obsah

Kaňáka konec v Plzni překvapil. V poslední době se mi nedařilo, hledal obránce důvody výměny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v kariéře změnil hokejista Lukáš Kaňák extraligový dres. Po 284 zápasech za Plzeň si na konci minulého týdne sbalil bágl a zamířil jako součást výměny za Jana Jaroměřského do nejvýchodnější extraligové bašty Třince.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kaňák opouští Plzeň a zamíří do Třince

Článek

„Bylo to pro mě překvapení. Nečekal jsem to. Ale zároveň jsem se těšil, že poznám něco nového. Třinec byl v posledních čtyřech sezonách ve finále, třikrát ho vyhrál, může mi to jen pomoct," komentoval změnu prostředí 174 centimetrů vysoký obránce.

„V poslední době se mi úplně nedařilo, občas jsem udělal nějakou chybu a trenéři asi chtěli tým i oživit silnějším a defenzivnějším obráncem, což v Honzovi Jaroměřském získali. Oba týmy jsou asi spokojené," přemítal 25letý Kaňák.

Dres s drakem na prsou poprvé oblékl jako sedmý bek v domácím utkání 45. kola proti Kladnu, které jeho nový tým vyhrál po otočce ve třetí části 5:4. Kaňák pobyl na ledě necelých šest minut a do statistik se zapsal jednou střelou na kladenského Adama Brízgalu. „Věděl jsem, že chodím s Kebou (Jakubem Jeřábkem) nebo Čukim (Karlisem Čukstem), tak jsem prostě čekal, až uslyším od trenéra svoje jméno," popisoval svou roli s úsměvem Kaňák.

„Týden jsem nehrál, snažil jsme se proto ze začátku hrát hlavně jednoduše. Směrem dopředu jsem se k ničemu téměř nedostal, ale snažil jsme se hrát tak, abych dostal prostor i při dalším a dalším střídání. Doufám, že se to postupně bude nabalovat. Stejně jako výsledky týmu, že se dostaneme na vítěznou vlnu a pojede to dál tak, jak jsou tady zvyklí," připomněl Kaňák, že obhájci mistrovské trofeje nejsou aktuálně v ideálním rozpoložení.

Výhra nad posledním Kladnem byla druhá z posledních osmi zápasů. „Potřebovali jsme hlavně zvítězit, což se povedlo a nebylo to snadné. Kladno hraje o všechno, bylo jasné, že budou bojovat. Ale našli jsme cestu k vítězství a ukázali jsme velký charakter, když jsme prohrávali 3:4 ve třetí třetině," zdůraznil Kaňák.

Reprezentační pauzu využije obránce s reprezentačními zkušenostmi k další aklimatizaci. „Přestávka mi pomůže a klukům určitě taky. Odpočineme si, dobře potrénujeme a v pondělí na to vletíme. Jedeme do Hradce, pak do Liberce, budou to bitvy s týmy, které chtějí být na konci v první čtyřce stejně jako my. Když navážeme na třetí třetinu s Kladnem, jak jsme ji zvládli, ubojovali, tak věřím, že budeme úspěšní," řekl rodák z Klatov.

Reklama

Související témata: