Hlavní obsah

Kaňka z jinak povedené rozlučky Hübla s Lukešem. Za výtězství a chibičku následuje pětka z diktátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla to velmi podařená akce. Víkendovou rozlučku dvou litvínovských legend Viktora Hübla s Františkem Lukešem sledoval vyprodaný Zimní stadion Ivana Hlinky, na ledě se proháněly legendy klubu včetně Roberta Reichla, Martina Ručinského nebo Jiřího Šlégra, brankář Pavel Francouz zase přinesl ukázat repliku Stanley Cupu, který letos s Coloradem získal. K dokonalosti chyběla jen jedna drobnost...

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zlaté helmy Viktora Hübla a Františka Lukeše, které dostali jako dárek při své rozlučce s litvínovským klubem.

Článek

Hüblovi s Lukešem jejich hokejoví kamarádi připravili překvapení, nechali jim vyrobit speciální zlaté helmy, v nichž v sobotu oba nastoupili. „Něco jsme tušili, když nám Guma (Jiří Šlégr) říkal, že si nemáme brát helmy, že mají nějaké překvapení. Je to zase něco pěkného na památku," prohlásil Hübl.

Jistě, památka je to opravdu krásná. Na zadní straně helmy nechyběly údaje, kolik toho každý z nich za Litvínov odehrál, kolik si připsal gólů a asistencí, kolik branek bylo těch vítězných a v přesilovce...

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zlatá helma Viktora Hübla.

Pozorným divákům ale při prohlížení fotografií neunikl jeden renonc. Helma Viktora Hübla - „výtězné góly: 84". Helma Františka Lukeše - „výtězné góly: 46".

Foto: Jan Šťastný, ČTK

Zleva František Lukeš, herci Leoš Noha, David Novotný a Ondřej Vetchý a Viktor Hübl při čestném buly.

Těžko říct, jestli text sestavoval žák třetího ročníku základní školy, který při probírání vyjmenovaných slov zrovna chyběl, takže neví, že ve slově „vítězné" se ypsilon rozhodně nepíše.

Korunu všemu však ve středu dopoledne nasadil sám litvínovský klub, když se hájil, že s textem nemá nic společného, neboť dárek ve formě helem byl nápadem spoluhráčů z exhibice Hübla a Lukeše. A že si helmy objednali u Bohumila Korála a jeho firmy Koral Design, která se už 23 let věnuje malování masek pro hokejové gólmany.

Vše totiž severočeský klub začal větou: „Chibička se vloudila." Těžko říct, jestli šlo o úmyslnou chybičku, když dané slovo nedal do uvozovek...

Reklama