Hlavní obsah

Karlovarskému kapitánovi byl zkrácen trest, bek Motoru pyká za urážky a odstrčení sudího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Disciplinární komise hokejové extraligy snížila o jeden zápas trest karlovarskému útočníkovi Tomáši Vondráčkovi za účast v bitce v závěru utkání 7. kola ve Zlíně (minulý pátek). Kapitán Energie původně obdržel nepodmíněné zastavení činnosti na tři duely a pokutu ve výši deseti procent měsíčního platu, po jím podaném odporu ale vynechá jen dvě utkání a v neděli na ledě Mladé Boleslavi bude moci nastoupit. Českobudějovický obránce Roman Vráblík pak zaplatí pokutu za verbální napadení rozhodčího.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tomáš Vondráček z Karlových Varů.

Článek

Potrestaný Vondráček chyběl Karlovým Varům už v úterním utkání v Pardubicích, nenastoupí ani dnes na ledě v Třince. V neděli v Mladé Boleslavi se už ale bude smět vrátit do sestavy Energie. Disciplinárka ve složení Viktor Ujčík, Tomáš Jelínek, Petr Kadlec a Libor Procházka tak rozhodla po projednání odporu podaným Vondráčkem.

Do šarvátky se zapojil z hráčské lavice v přerušené hře, atakoval čárového rozhodčího, který se snažil šarvátku přerušit a ve svém nepřípustném jednání pokračoval, ačkoli byl protihráč (Tomáš Žižka) vázán konfliktem s dalším soupeřem. Jako polehčující skutečnost komise uznala to, že na ledovou plochu Vondráček naskočil v situaci, kdy ji opouštěl spoluhráč Jakub Flek, kterého měl nahradit," konstatovala disciplinárka.

Finanční pokutou ve výši deseti procent základní měsíční odměny Ujčík potrestal českobudějovického beka Romana Vráblíka za nesportovní chování v pátečním utkání v Pardubicích. Po inkasované brance verbálním způsobem napadal hlavního rozhodčího a odstrčil ruku čárového sudího, který se snažil jako kontaktu s kolegou zabránit.

Reklama