Hlavní obsah

Karlovy Vary mají nového trenéra. Kdo nahradí Pešouta mířícího do Komety?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Karlovy Vary už našly náhradu za hlavního trenéra Martina Pešouta, který po pěti letech v klubu a třech postupech do předkola play off má pro příští sezonu namířeno do brněnské Komety. Novým koučem Energie se stal David Bruk, jeho asistenty budou Václav Skuhravý a Jakub Grof. Gólmany bude mít i nadále na starost Pavel Kněžický. Všichni podepsali roční kontrakty.

Foto: https://hokejkv.cz/

David Bruk je novým trenérem hokejistů Karlových Varů.

Článek

Třiapadesátiletý Bruk byl poslední dvě sezony trenérem prvoligových Litoměřic, s nimiž letos vyhrál základní část Chance ligy, následně ale Stadion vypadl už ve čtvrtfinále play off s Prostějovem. Poslední léta navíc působil i u mládežnických reprezentací, v roli hlavního trenéra či asistenta vedl výběry od šestnácti do dvaceti let. U juniorského nároďáku figuruje i v tomto ročníku jako asistent hlavního kouče Mlejnka.

„Dlouhodobě prokazuje, že se jedná o velice kvalitního trenéra a myslím si, že nadešel nejvyšší čas, aby dostal šanci i u extraligového týmu. V Litoměřicích dovedl tamní mužstvo mezi nejlepší týmy druhé nejvyšší soutěže, u mládežnických reprezentačních výběrů dlouhodobě pracoval s mladými hráči. I to byl jeden z důvodů, proč jsme o něj měli takový zájem," uvedl majitel karlovarského klubu Karel Holoubek.

Bruk bude mít k ruce dvojici asistentů s bohatými zkušenostmi s karlovarským hokejem. Václav Skuhravý, jenž byl u titulu v roce 2009, po konci kariéry sbíral nejprve zkušenosti u mládežnických mužstev Energie, v polovině ledna letošního roku se pak přesunul v roli asistenta k A-týmu.

„Chtěli jsme, aby Václav u mužstva pokračoval. Jednak pro jeho bohaté hráčské zkušenosti, veliký respekt v kabině a obrovskou chuť a nasazení, se kterou svou trenérskou práci vykonává. Neméně důležitá je bohatá znalost místního prostředí, která se bude novému hlavnímu trenérovi, minimálně v začátcích, určitě hodit," míní Holoubek.

Druhým asistentem bude karlovarský rodák a odchovanec klubu. Jakub Grof. Bývalý obránce a juniorský mistr světa z roku 2001po skončení kariéry pracoval na postu asistenta hlavního trenéra A-mužstva v Přerově. Po konci Martina Pešouta naopak opouští A tým i jeho asistent Tomáš Mariška, jenž se přesune do mládežnického úseku klubu.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec