Hlavní obsah

Kašeho nadchla vidina hrát extraligu s bráchou. Na tlak se vlastně i těším, hlásí posila Litvínova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nabídek se mu na stole sešla celá řada. Když se však 27letý český hokejový útočník Ondřej Kaše rozhodl, že po sedmi sezonách opustí zámořskou NHL, hned měl jasno, kam povedou jeho další kroky. „Ani jsem si nevybíral z týmů. Věděl jsem, že chci jít do Litvínova, jiné nabídky mi nedávaly smysl,“ hlásí pravý křídelník po podpisu ročního kontraktu s Chemiky.

Foto: HC Verva Litvínov, https://hcltv.cz/

Ondřej Kaše podepsal s Litvínovem roční kontrakt.

Článek

Klíčové v jeho rozhodování byly dva aspekty. Zaprvé to kadaňský rodák chtěl mít blízko domů. „A Litvínov je jediný (extraligový) klub v (Ústeckém) kraji, takže rozhodnutí bylo jasné," přibližuje v rozhovoru pro oficiální stránky litvínovského klubu.

A když se navíc objevila možnost, že si v jednom dresu bude moct zahrát i s o rok mladším bratrem Davidem, jenž s Chemiky po odchodu ze Sparty podepsal na jaře tříletou smlouvu, nebylo co řešit.

Spolu se naposledy sešli před osmi lety v tehdy prvoligovém Chomutově, nyní si bok po boku zahrají o soutěž výš. „Strašně se na to těším. Tehdy jsme byli mladí kluci, všechno jsme měli před sebou. Teď to bude něco jiného. I v týmu teď budeme mít jiné role," uvědomuje si Ondřej Kaše, že na bratrské duo bude Litvínov hodně spoléhat.

„Doufám, že budu lídr celého týmu. Určitě to není lehká role, pro mě bude trochu nová, ale doufám, že se toho zhostím nejlépe, jak budu umět. Bude to velký tlak, ale já se na to na jednu stranu i těším," hlásí Kaše, který však v minulé sezoně odehrál za Carolinu jediný zápas.

Shodou okolností ten vůbec první v sezoně, jenže proti Columbusu utrpěl poranění hlavy, kvůli kterému pro něj sezona skončila hned na začátku. V Litvínově věří, že teď už je Kaše připravený na restart. I samotný hráč, který v NHL oblékal i dres Anaheimu, Bostonu a Toronta v tuto chvíli necítí žádná omezení.

Pokud mu zdraví vydrží, mohl by se stát jednou z největších hvězd extraligy. Vždyť 124 bodů za 258 duelů v NHL (průměr téměř půl bodu na zápas), není vůbec špatná bilance. „Extraliga je ale podle mě lehce podceňovaná soutěž. Lehké to v ní nebude," ví Ondřej Kaše.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.