Hlavní obsah

Kaše končí v NHL a bude hrát extraligu

Hokejisty extraligového Litvínova posílí útočník Ondřej Kaše, který se do Evropy vrací z NHL. Sedmadvacetiletý hráč naposledy působil v Carolině, v minulé sezoně ale odehrál jen jedno utkání a poté byl dlouhodobě na marodce s otřesem mozku. Na severu Čech podepsal podle klubového webu roční smlouvu, v novém působišti se potká s mladším bratrem Davidem.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový útočník Ondřej Kaše v dresu Caroliny. Archivní foto

Článek

"Litvínov byl pro mě volbou číslo jedna. Měl jsem i jiné nabídky, ale nedávaly mi smysl. Chtěl jsem si zahrát s bráchou a také jsem chtěl být blíže domovu," uvedl Kaše, který se narodil v Kadani. "Lákala mě možnost vžít se do role lídra a pomoci týmu do vyšších pater tabulky," dodal zkušený útočník.

Kaše odešel do zámoří v roce 2015, rok poté, co jej draftoval Anaheim v 7. kole. Hned ve druhé sezoně si připsal první starty za Ducks. V únoru 2020 byl vyměněn do Bostonu, poté působil i v Torontu a před minulou sezonou zamířil do Caroliny. V NHL doposud odehrál 258 utkání, ve kterých vstřelil 57 branek a přidal 67 asistencí. V 31 utkáních play off přidal dva góly a sedm asistencí.

"Jsem nesmírně šťastný, že Ondra bude součástí týmu. Jsem přesvědčený, že mužstvu dodá potřebnou kvalitu na všech úrovních. Průměr téměř půl bodu na zápas v NHL je toho důkazem. Těším se na spolupráci," uvedl hlavní trenér Karel Mlejnek.

Severočeši jsou si ale podle všeho vědomi, že Kaše měl v minulosti velké problémy s otřesy mozku. "Všichni pevně věříme, že Ondrovi zdraví dovolí, aby se plnohodnotně vrátil k hokeji. V takovém případě v něm Litvínov získal nadstandardního hráče a skvělého profesionála. Je výbornou vizitkou klubu, že hráč takové úrovně chce s Litvínovem spojit svou kariéru," řekl sportovní manažer Tomáš Vrábel.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.