Hlavní obsah

Kladenský Dotchin a brněnský Mueller dostali pokuty za nesportovní chování

Kladenský obránce Jacob Dotchin a útočník Komety Brno Peter Mueller dostali pokutu 5000 korun za nesportovní chování v zápasech hokejové extraligy. Oba zámořské hráče potrestal předseda disciplinární komise Viktor Ujčík. O finančním postihu rozhodl proto, že Dotchin i Mueller se provinili v této sezoně opakovaně. Naproti tomu liberecký Jaroslav Pavelka a třinecký Martin Růžička vyvázli za podobný prohřešek jen s napomenutím. Oba se ho totiž dopustili poprvé v ročníku.

Foto: Náš lídr

Hokejista Komety Brno Peter Mueller.

Článek

Mueller se dostal do křížku s rozhodčími v pondělním třetím duelu předkola s Libercem (4:2). "Teatrálně protestoval proti uloženému trestu, odmítal odejít na trestnou lavici a v protestech údery holí do ochranného skla pokračoval i na ní," popsal Ujčík počínání amerického útočníka v tiskové zprávě.

Mueller ve zmíněném utkání skončil na trestné lavici dokonce třikrát a za seknutí útočníka Jana Šíra si vysloužil i dodatečný jednozápasový distanc. Chyběl kvůli tomu Kometě v úterním čtvrtém duelu, ve kterém Brňané vyrovnali stav série na 2:2. Ve čtvrtek ale po porážce 1:6 v Liberci pro Kometu sezona skončila.

Kanaďan Dotchin zaplatí za incident z únorového duelu 56. kola základní části s Pardubicemi (3:1). Dostal v něm dvouminutový trest za nesportovní chování po inkasovaném gólu. Disciplinární komise jeho počínání vyhodnotila jako "nepřípustné pokřikování a slovní výpady vůči rozhodčím."

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice