Hlavní obsah

První výhru Hradce řídila dvojčata Klímova. Mountfield se ale proti Boleslavi nadřel

Vítěz základní části úspěšně vstoupil do čtvrtfinále hokejového play off. Hradec Králové na vlastním ledě porazil Mladou Boleslav 2:1 a ujal se vedení v sérii. Obě branky Mountfieldu vstřelila dvojčata Klímova. Kelly otevřel skóre ve druhé třetině, Kevin pak osm minut před koncem vrátil domácím těsný náskok, který už Hradec nepustil. Bruslaři ale nebyli ke srovnání daleko.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Aleš Jergl a Kevin Klíma z Hradce Králové.

Článek

Mladá Boleslav měla na odpočinek a přípravu na čtvrtfinále jen den. Z nabitého programu se ale snažila vytěžit to pozitivní, a naopak využila své rozehranosti. Od prvních minut tak byla favorizovanému Hradci vyrovnaným soupeřem, i když se musela obejít bez trojice útočníků. Zranění totiž jsou Kantner, Fořt a Stránský.

Bruslaři proto sáhli pro posilu do Slavie, které skončila sezona. Ve čtvrtém útoku se objevil Tomáš Knotek, jenž v minulosti hrál za Středočechy dva roky a v této sezoně už za ně naskočil v jednom utkání základní části. „Nechtěl jsem končit tak brzy. Vyřazení se Slavií mě mrzelo, takže jsem neváhal, když přišla nabídka z Boleslavi. Žádný čas na souhru nebyl. Jen jedno rozbruslení. Ale snažím se makat," usmíval se Knotek v rozhovoru pro O2 TV.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Kelly Klíma z Hradce Králové se raduje z branky.

První gól padl až ve druhé třetině. Mountfieldu pomohla nenápadná akce třetí formace. Střelou z otočky z levého kruhu se prosadil Kelly Klíma. „Skvělá práce spoluhráčů. Dostal se ke mně odražený puk, nahodil jsem ho na branku. Gólman toho asi moc neviděl a kotouč zapadl k tyčce," popisoval pro O2 TV svůj gól rodák z Tampy na Floridě. Letos se 24letý útočník prosadil podeváté a ve všech těchto případech dokázal Hradec zvítězit.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Martin Ševc z Mladé Boleslavi.

Ve druhé části ale musel sledovat zajímavé šance Bruslařů na srovnání. „Měli jsme hodně příležitostí, bohužel nás zradila produktivita. Nebyli jsme horším týmem," hodnotil duel před televizními kamerami kouč Boleslavi Radim Rulík.

Středočeši už se ve třetí části dostávali do šancí hůře, ale dokázali srovnat z ojedinělé akce. Jan Eberle si najel na útočnou modrou čáru na krásnou Pýchovu přihrávku přes celé hřiště a únik zakončil střelou pod horní tyčku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Eberle z Mladé Boleslavi a Petr Kalina z Hradce Králové.

Jenže o minutu později Mountfield odpověděl. Po buly v útočném pásmu si našel odražený puk před brankou Kevin Klíma a střelou po ledě prostřelil Krošelje. Trefilo se tak i druhé z dvojčat Klímových a hrdý otec Petr, který v NHL odehrál 786 zápasů, se v hledišti mohl radovat znovu. „Oba kluci nám hodně pomohli. Ale všichni musí hrát týmově jeden za druhého. Jedině tak můžeme uspět," řekl pro O2 TV domácí trenér Tomáš Martinec.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Kevin Klíma z Hradce Králové se raduje z branky.

Hradecký kouč totiž věděl, že Mountfield se na vítězství pořádně nadřel. V závěrečném tlaku bez brankáře umocněném o přesilovou hru totiž boleslavský Martin Pláněk napálil horní tyčku. „Upracovaná výhra, jsme za ni šťastní. Čekali jsme, že Boleslav bude těžký soupeř. V předkole hrála výborně. Ale my máme co zlepšovat, nebyl to ideální výkon," dodal Martinec pro televizní kamery.

Reklama

Související témata: