Hlavní obsah

Kladno v maléru, přichází další stopka! Dotchin pyká za neférovou bitku s Chlapíkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po čtyřech odehraných kolech mají na kontě pouhé dva body a nyní musí hokejové Kladno řešit další problém. Rytířům se totiž začíná rozpadat sestava, po třízápasovém trestu pro útočníka Jakuba Strnada obdržel stopku na dva zápasy i nejvytěžovanější hráč Středočechů, obránce Jake Dotchin.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Bitka kladenského Dotchina se sparťanem ChlapíkemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Devětadvacetiletý Kanaďan, který v nové sezoně tráví na ledě téměř 25 minut na zápas, se v závěru nedělního duelu 4. kola se Spartou (1:7) pustil do bitky s jedním z klíčových hráčů Pražanů Filipem Chlapíkem, který se však očividně prát nechtěl.

Dotchin na to nebral ohledy, a nakonec Chlapíka poslal k ledu. „Vyskakoval po jednom z našich nejofenzivnějších hráčů a za rozhodnutého stavu. Tohle je přes čáru. Měli bychom k sobě mít nějaký respekt a nechtít se zranit. V Americe by si to ani nedovolil,“ čertil se kapitán Sparty Michal Řepík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Sparta, bitkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Dotchin od rozhodčích vyfasoval za neférovou bitku trest na pět minut a do konce utkání, disciplinární komise vedená Viktorem Ujčíkem mu pak zastavila činnost na dva zápasy. Nezahraje si tak ve středu v Liberci i v pátek proti Kometě. Do akce se může vrátit až v neděli na ledě Plzně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Kladno, srážkaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Kladno se navíc proti Liberci a v Brně musí obejít i bez útočníka Strnada. Ten má od disciplinárky zastavenou činnost na tři zápasy za napadení čárového rozhodčího Rožánka v pátečním souboji v e Vítkovicích. Strnad proto nehrál už proti Spartě.

Reklama