Hlavní obsah

Kladno dostalo v zápase pravdy nařezáno a čeká ho baráž. Vejvoda se omlouval fanouškům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třetí extraligová sezona v řadě skončí pro kladenské hokejisty stejným výsledkem. Svou účast v nejvyšší soutěži budou muset obhajovat v prolínací soutěži s vítězem první ligy. Definitivně o tom rozhodlo páteční 48. kolo, ve kterém Rytíři nestačili doma na předposlední Mladou Boleslav poměrem 0:5.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno – Mladá Boleslav, kladenský Bow nevydržel v brance ani deset minutVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

48. Kolo: Kladno - Mladá Boleslav

„Bude to klíčový zápas, ve kterém chceme potvrdit, že na poslední místo nepatříme,“ hlásil před duelem mladoboleslavský Lantoši. Byl to právě on, kdo otevřel v přesilové hře skóre zápasu. Zřejmě rozhodující moment pak přišel v desáté minutě utkání. To Rytíři kapitulovali dvakrát během 17 sekund.

Morálka domácích už v té chvíli byla natolik narušená, že s vývojem zápasu už nemohli nic udělat. Hosté se spokojili s bráněním náskoku, který navíc ve třetí části ještě navýšili dvěma góly.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno – Mladá Boleslav, hostující Jánošík dostal pukem do obličejeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Chtěl bych se omluvit fanouškům, kteří přišli,“ smutně procedil po utkání kouč domácích Otakar Vejvoda. „Měli jsme dva celkem slušné zápasy za sebou a pak předvedeme tohle. Víc k tomu nemám,“ dodal.

Kladno tak potřetí v řadě čeká baráž. Předchozí dvě sezony však bojovalo až do posledních zápasů, tentokrát je jeho osud zpečetěn už čtyři kola před koncem. Rytíře teď čekají čtyři kola a pak čtyřicet pět dnů čekání na barážového soupeře.

„Vrátili se nám nějací hráči, teď chceme zase udělat jednotné mužstvo,“ prohlásil Vejvoda. Rytíři poslední čtyři kola mohou brát jako přípravu na baráž. Kouč Kladna ale zdůraznil, že jeho svěřenci na ledě nebudou chtít zápasy jen tak odevzdat.

Reklama