Hlavní obsah

Kladenský primátor drsně kritizuje Jágra: Je na čase, aby nebyl ve vedení klubu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jako by nestačilo, že už potřetí v řadě skončilo v extralize na posledním místě, takže se zase musí připravovat na baráž. Nyní se do hokejového Kladna i hrajícího majitele Rytířů Jaromíra Jágra ostře pustil primátor města Milan Volf (Volba pro Kladno). Město Kladno v letošním rozpočtu už nepočítá s pětimilionovou dotací pro hokejový A-tým a Volf navíc Jágra vybízí, ať z klubu odejde. Vyjádření klubu Sport.cz zjišťuje.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Jaromír Jágr na archivním snímku

Článek

Volf má za to, že výsledky Rytířů jsou zcela v rozporu s nadstandardními podmínkámi od města. To platí za provoz zimního stadionu zhruba 30 milionů korun ročně, přispívá 8,5 milionu korun na mládež a nedávno dalo opravit stadion za přibližně půl miliardy korun.

Provoz stadionu město letos opět zaplatí a počítá i s dotací pro mládež, potvrdil dnes ČTK mluvčí radnice Vít Heral.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Energie Karlovy Vary 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Velká část fanoušků považovala Jaromíra za spasitele ledního hokeje na Kladně. Namísto rozkvětu sportu, který měl na Kladně vždy své místo a prim, sledujeme pouze otřesné výsledky a s nedůvěrou čekáme, jak dopadne závěrečná baráž. Nemluvě o rozprodávání desítek hráčů do ostatních oddílů, za které Jaromír Jágr zinkasoval miliony korun, což se zpětně nikde nepromítlo do kvality mužstva,“ uvedl Volf. Není však zřejmé, na které hráče v tomto případě Volf naráží.

„V kladenském hokeji je zcela evidentně něco hodně špatně. Přijde mi, bohužel, že je to výsledek manažerského selhání majitele Rytířů, protože mít obdobnou podporu jakýkoliv jiný majitel v České republice, tak vše funguje úplně jinak. Je asi už na čase, aby Jaromír Jágr nebyl ve vedení ledního hokeje na Kladně,“ nechal se slyšet kladenský primátor.

Kladenský hokejový klub Jágrovi zcela patří od roku 2017, do té doby měl podíl 70 procent. Město mu prodalo podíl 30 procent.

„Ten samý (kladenský) fanklub, který dříve nechtěl obdobné věci vůbec slyšet, nyní na stadionu místo fandění a sledování zápasu nosí potápěčské brýle a hraje badminton. Je smutné, že v Pittsburghu visí dres s číslem 68 vysoko nad tribunami a celý stadion a město Jaromírovi tleská, zatímco v jeho rodném městě kladenská hala pláče,“ dodává Volf.

Kromě situace extraligového celku hodnotil kladenský primátor také situaci v mládeži. Junioři například hrají až druhou nejvyšší soutěž a v té se nedostali ani do vyřazovacích bojů. Sportovní cestou je tak návrat do extraligy v nedohlednu.

„Odkup extraligy juniorů se jeví jako jedna z mála možností, jak vystoupit z bludného kruhu. Extraliga juniorů je totiž pro mládež i celý klub zásadní a sportovní cestou v tuto chvíli v podstatě nedosažitelná. Ale přijde mi, že to chceme jen my (město). Velmi bych ocenil, pokud by s obdobným nápadem přišel přímo sám Jaromír,“ uvedl Volf.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články