Hlavní obsah

Klepiš o bídě Kladna: Můžeme být rádi, že nám pomáhá tým pod námi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejové Kladno pokračuje v nepohodě a jeho tahoun Jakub Klepiš po páteční domácí porážce s Karlovými Vary 2:3 po samostatných nájezdech jen těžko hledal slova. Vyčítal si, že soupeře nezlomil trestným střílením, které mu zneškodnil brankář Dominik Frodl.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Energie Karlovy Vary 2:3 snVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Kdybych proměnil, odskočili bychom o dva góly a zápas by vypadal jinak,“ litoval, že mu ve třetí třetině za stavu 2:1 nevyšla klička do bekhendu. Kladno tak po porážce zůstalo předposlední. „Můžeme být šťastní, že nám pomáhá ještě jeden tým pod námi,“ připustil s připomínkou trápící se Mladé Boleslavi.

Rytíři inkasovali vyrovnávací gól poté, co z přesilovky pět na tři udělali oslabení tří proti pěti. „Tohle se stává málokdy. A stávat se to nesmí,“ štvalo Klepiše. Dvojnásobnou početní výhodu zužitkoval hostující kapitán Jiří Černoch, prosadil se střelou z úhlu.

Foto: Sport.cz

Kladno - Karlovy Vary, trestné střílení Klepiše

Právě vyloučení stojí podle Klepiše za zbytečnými ztrátami Středočechů. „Zase jsme udělali nějaké fauly, což je náš nešvar celou dobu. Zbytečně se nechat vylučovat prostě nesmíme. A na nikoho tím nemířím, jsme jeden tým,“ zdůraznil devětatřicetiletý mistr světa z roku 2010. „Oslabení nám berou síly, my v nich většinou ještě inkasujeme a momentum se převalí na stranu soupeře, je na koni. A nám utkání blbě uteče.“

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Karlovy Vary 2:2 (56. Černoch)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Celek trenéra Otakara Vejvody mladšího prohrál desátý z posledních jedenácti zápasů. Po předchozí úspěšné sedmizápasové šňůře s body je to studená sprcha. „Ani jsem nevěděl, že těch proher je tolik. Co na to říct… Musel bych použít horší slovo, než že mě to mrzí,“ pronesl rozladěně ostřílený útočník.

Před reprezentační přestávkou se tým majitele Jaromíra Jágra představí ještě v neděli v Olomouci. „Žádný hokejista nechce hrát poslední nebo předposlední místo, to je pak nálada na houby a jste v křeči. Chceme to změnit, děláme pro to všechno možné, ale opakují se nám stále stejné věci. Musíme makat, makat, makat,“ burcoval Klepiš.

Související témata: