Hlavní obsah

Flynn už zná trest za ostrý faul. Stopka také pro Ščotku s Havelkou, padla i pokuta za kritiku sudích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda disciplinární komise hokejové extraligy Viktor Ujčík měl v pondělí napilno. Ze sobotních a nedělních zápasů play off udělil hned tři tresty. Dle očekávání obdržel stopku liberecký útočník Oscar Flynn, za vražení na hrazení Michala Moravčíka si nezahraje čtyři zápasy. Tři utkání pak bude Kometě chybět klíčový bek Jan Ščotka a trest na jeden zápas obdržel litvínovský Martin Havelka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Liberec, faul Flynna na Moravčíka a následná bitka mezi střídačkamiVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Oscar Flynn v sobotním druhém duelu čtvrtfinálové série těsně před mantinelem postrčil do zad sparťanského obránce Michala Moravčíka, který zůstával ležet na ledě a ze stadionu zamířil rovnou na vyšetření do nemocnice. Zranění naštěstí není vážné, nicméně za nebezpečný zákrok vyfasoval 24letý forvard čtyřzápasový trest a do série by zasáhl už jen v případě, že by se protáhla na sedm utkání.

„Plnou zodpovědnost za zákrok nese Flynn. Z mého pohledu ale za to zranění nese tak třicet procent viny obránce Sparty. Ohlédl se přes rameno a Flynna za sebou viděl. Jenže před mantinelem se otočil čelem k puku a ještě snížil svou pozici. Zkušený hráč jako Moravčík by to měl vyhodnotit trošku jinak a na náraz se připravit,“ uvedl k zákroku pro Sport.cz Ujčík.

Při odchodu Flynna do kabin se v tunelu mezi střídačkami strhla hromadná mela a další čtyři hráči byli vyloučeni na pět minut a do konce utkání, dodatečný trest od disciplinárky už však Buchtele, Hrabík, Vlach ani Aubrecht neobdrželi.

Vyšší tresty padaly také v nedělním prvním utkání série mezi Brnem a Litvínovem. Domácí obránce Jan Ščotka chtěl nastavit strom střílejícímu Michalu Gutovi, jenže ramenem zasáhl soupeře do oblasti hlavy a krku. Důležitý člen brněnské defenzivy bude Kometě chybět tři utkání, navíc s ohledem na recidivu dostal i pokutu 10 procent z platu.

„Kdyby ho netrefil do hlavy, bylo by vše v pořádku. Problém je, že po střele je protihráč v nevýhodné pozici a nemá šanci se bránit. Ščotka to načasoval právě na tenhle moment, což byla jedna špatná věc. Navíc svou pozici ještě zvýšil. Vytáhl se nahoru, aby nárazu dodal větší intenzitu, ale hráče trefil přímo na hlavu. Od toho se odvíjela výše trestu,“ vysvětloval Ujčík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Litvínov, hrubý faul Ščotky na litvínovského Guta a následná pomsta HavelkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Guta se následně jal mstít útočník Martin Havelka, který si však vybral špatného soka. Zdeněk Okál se vůbec prát nechtěl, naopak forvard Vervy shodil rukavice a soupeři pořádně naložil. Zatímco Okál zůstal bez trestu, Havelka zamířil předčasně do sprch a od disciplinárky navíc obdržel trest na jedno utkání. Dnes si tak v Brně nezahraje.

Ve vypjaté sérii Pardubic s Hradcem Králové pak padaly pokuty za kritiku rozhodčích, které se po druhém utkání dopustili hostující trenér Tomáš Martinec a obránce Ralfs Freibergs. „Pardubice měly druhý zápas po sobě dvouminutovou přesilovku pět na tři. Evidentně to vypadá, že ji budou mít každý zápas, takže se na tohle oslabení musíme zaměřit,“ uvedl Martinec na pozápasové tiskové konferenci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice - Hradec Králové, dva fauly poslaly Hradecké do tříVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Těžko se vyhrává zápas, když hraješ proti více než 22 lidem na ledě,“ narážel po utkání na dvojnásobné oslabení Hradce lotyšský bek Freibergs, jenž však už dobře ovládá češtinu. Za tyto výroky Mountfield od ředitele extraligy Martina Loukoty obdržel souhrnnou pokutu ve výši 20 tisíc korun.

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články