Hlavní obsah

Olomouc - Litvínov 3:1Kolouch dvěma trefami složil Litvínov na lopatky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Klimek 1 : 0
40. Kolouch 2 : 0
58. Mahbod 2 : 1
59. Kolouch 3 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Litvínova nenavázali na poslední senzaci z mladoboleslavského ledu a prohráli extraligový zápas v Olomouci 1:3. Dva góly vítězů vstřelil útočník Petr Kolouch.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomoučtí hokejisté vyhráli nad Litvínovem.

Článek

Hned na začátku se do dvou vyložených šancí dostal domácí Klimek. Nejdříve nabral rychlost ve středním pásmu a po načasované přihrávce se ocitl sám před Janusem, v dobré pozici ale branku minul. Slovenský gólman jej vychytal i o malou chvilku později.

V 11. minutě se ale už zkušený útočník radoval ze čtvrtého gólu v sezoně. Po aktivitě v pásmu a nahození Dujsíka tečoval Klimek puk za záda hostujícího brankáře. Domácí Lukáš v první třetině mockrát zasahovat nemusel, vyznamenal se však proti Hüblovi. Zvýšit vedení domácích mohl Kolouch, trefil ale jen tyč.

Hned po 30 vteřinách druhé třetiny měl Litvínov velkou smůlu. Nejdříve Jarůšek při přečíslení dvou proti jednomu nastřelil tyč a vzápětí Mahbod trefil jen Lukáše, který jeho střelu vůbec neviděl. Hezkou individuální akci předvedl také Myšák, jehož zakončení skončilo na Lukášově betonu.

Janus si na druhé straně poradil se šancí Irgla, Knotkovi v zakončení zabránil jeden z vracejících se obránců hostů, v čase 39:18 se ale v přesilovce prosadil Kolouch.

V úvodu třetí třetiny se do útočného pásma prokličkoval Jarůšek, branku Lukáše ale z osy hřiště přestřelil. Z podobné pozice střílel také Mikúš, jehož rána proletěla těsně vedle tyče. Olomoucký gólman se následně vyznamenal proti Petružálkovi, nejprve vykopl jeho střelecký pokus z bezprostřední blízkosti a následnou dorážku skryl v lapačce.

Druhé čisté konto v sezoně ale Lukáš nakonec neuhájil, v 58. minutě jej v přesilovce překonal Mahbod. Naděje hostů na vyrovnání však netrvaly dlouho, o 53 sekund později přidal svůj druhý gól v zápase při power play Litvínova Kolouch.

25. kolo hokejové extraligy
HC Olomouc - HC Verva Litvínov 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Klimek (Dujsík), 40. Kolouch (Olesz, Jaroměřský), 59. Kolouch (Irgl, Olesz) - 58. Mahbod (M. Hanzl, F. Lukeš). Rozhodčí: Šír, Kubičík - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. Diváci: 3468.
Olomouc: Lukáš - Ondrušek, Jaroměřský, Švrček, Valenta, Vyrůbalík, Dujsík - Olesz, Kolouch, Irgl - Klimek, Nahodil, P. Musil - Burian, K. Knotek, Tomeček - Káňa, Strapáč, Skladaný. Trenéři: Moták a Tomajko.
Litvínov: Janus - Jánošík, L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, Říha, Kubát, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, J. Mikúš, Kašpar - Válek, Helt, Trávníček. Trenéři: Kýhos, Skuhrovec a Kotrla.

Reklama

Související témata: