Hlavní obsah

Kometa chtěla se Zlínem zase tři, ale brala jen dva body. Zaplaťpánbůh za ně, tvrdí Sedláček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední Zlín zdolali 2:1 až v prodloužení, ale i tak si připsali páté extraligové vítězství v řadě. Brněnští hokejisté poskočili v tabulce před reprezentační pauzou na šestou příčku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Sedláček v zápase proti Zlínu

Článek

„Jsme za výhru hrozně rádi, byť nás trochu mrzí, že jsme tentokrát brali místo tří jen dva body. Škoda, že jsme v úvodní třetině za stavu 1:0 pro nás z dalších šancí vedení nenavýšili," lituje trochu kouč Komety Jiří Kalous. „Pak to byl takový upracovaný hokej. Zlíňané v přesilovce vyrovnali, avšak v nastavení jsme poté byli šťastnější my," oddechl si.

Brněnský brankář Jakub Sedláček je podobného názoru. „Chtěli jsme utkání pochopitelně zvládnout v základní hrací době. Berani se ovšem výkonnostně zvedají, byl to tudíž náročný duel. Chtělo to dát víc gólů. Nezahráli jsme ale tentokrát úplně nejlíp, a tak zaplaťpánbůh, že jsme brali aspoň ty dva bodíky. Držíme se dál na vítězné vlně, nadcházející reprezentační přestávku tudíž strávíme v mnohem lepší náladě než tu minulou," těší ho.

Je rád, že po nedávném přestupu z Olomouce do Brna chytá téměř pravidelně. „Jsem za to vděčný. Doufám, že to tak půjde dál," uvítal by Sedláček. Jediný gól, který od Zlína inkasoval, kontrolovali ještě sudí u videa kvůli posunuté brance. „Jak jsem se snažil puk chytit, vykopl jsem tyčku. Nevím, zda měl platit. Gólmani mají ale podle nových pravidel míň práv než hráči v poli," říká smířeně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Martin Zaťovič z Brna a Ondřej Němec ze Zlína.

Přestože pochází z Baťova města, zápasy s Berany už pro něj prý příliš speciální nejsou. „Vždyť za posledních osm až devět let jsem ve Zlíně strávil zhruba půl roku," vysvětluje Sedláček. Trenér Kalous ho chválí. „Od té doby, co k nám Sedlo přišel, máme v defenzívě mnohem víc klidu. Je to výborný gólman," tvrdí.

Kometě i tentokrát chyběli marodící útočníci Holík a Kollár. „Petr Holík už bruslí a mohl by se postupně zapojit do přípravy. A po reprezentační pauze se možná vrátí do sestavy. Je to jen o jeho pocitu," odhaduje Kalous, podle něhož je Kollárova situace podstatně složitější.

„Zranění, k němuž přišel na reprezentačním srazu slovenského národního mužstva, si bohužel obnovil. Je proto v permanentní péči lékařů. Netroufám si říct, kdy by mohl být zpátky," krčí rameny.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice