Hlavní obsah

Kometa hledá trenéra, řešení se Zábranskému nabízí. Když to řekne, budeme se o tom bavit, říká adept

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pátečním zápasem Brňanů v Kladně se majitel hokejové Komety Libor Zábranský nechal slyšet, že ohledně hledání nového trenéra mužstva je ve hře několik variant včetně té ze zahraničí. Po třech výhrách v řadě by se však nabízelo, aby po nečekané rezignaci Patrika Martince už po třetím kole zůstal dočasný šéf střídačky Jaroslav Modrý natrvalo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Kometa BrnoVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Modrý, jenž Martincovi v úvodu sezony dělal asistenta, se však podobným úvahám brání a nechce se do nich pouštět.

„Není to otázka pro mě, ale pro Libora (Zábranského). Já si dělám svoji práci, s realizačním týmem se snažíme posouvat mužstvo správným směrem,“ odvětil na dotaz Sport.cz po výhře Komety 2:0 na ledě Sparty.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Brno 0:1 (41. Cingel)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Na doplňující otázku, pokud by hypoteticky Zábranský s takovým návrhem přišel, Modrý odvětil: „Nebudeme mluvit hypoteticky. Libor je majitel, dělá si svou práci. Když to řekne, budeme se o tom bavit. Dělám si svou práci, za kterou jsem hodnocený,“ prohlásil 52letý trenér.

Po katastrofálním začátku, kdy neměla po čtyřech kolech jediný bod, se Kometa zvedá. Herně i výsledkově. „Strašně špatně jsme se s prvními koly vyrovnávali a pak přišel šok. Zase nám chvíli trvalo, než jsme ho překonali,“ vrací se Modrý k Martincově rezignaci, která zaskočila i jeho.

„Tým má sílu, jsou v něm kluci, kteří vědí, co obnáší mít úspěch v extralize. Nehrají to poprvé a vědí, že se to skládá v malých detailech. Začínáme je dělat a vynikající Furch nám dává šanci v každém zápase,“ chválí Modrý brankářskou jedničku, která v posledních třech zápasech vychytala nulu s Českými Budějovicemi a na Spartě a v pátek v Kladně inkasovala jedinkrát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Brno 0:2 (60. Lintuniemi)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Klobouk dolů, jak to kluci na Spartě odbojovali a jak jsme našli cestu k vítězství. Ale jedeme dál, je to každodenní práce. Musíme být neustále připravení a chtít se zlepšovat,“ apeluje Modrý na své svěřence před pátečním zápasem v Pardubicích.

Bude při něm opět na střídačce? A pokud ano, už coby trvalý hlavní trenér?

Reklama