Hlavní obsah

Zaťovič je motivoval. Pokud jsme farmou Přerova, je výhra za dva body pro Kometu ostuda, směje se zlínský brankář Kašík

Pochytal 32 z 34 brněnských střel. Brankář hokejistů Zlína Libor Kašík, který byl vyhlášený nejlepším hráčem svého mužstva, se výraznou měrou zasloužil o to, že v tabulce poslední Berani uzmuli favorizované Kometě na jejím ledě po porážce 1:2 v prodloužení nečekaně jeden extraligový bodík.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Libor Kašík v akci.

Článek

Převládá ve vás radost z vydřeného bodu anebo smutek, že se vám nepovedlo dotáhnout střetnutí do vítězného konce?

Jsem za bod rád. Brňané se teď vezou na vítězné vlně, a tak ho musíme přijmout s pokorou. Trochu mě mrzí jen druhý inkasovaný gól. O volném Zbořilovi jsem věděl, ale nestihl jsem už proti jeho střele zasáhnout.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jakub Sedláček v zápase proti Zlínu

Ztrátu na předposlední Kladno jste stáhli už na pět bodů...

Za to jsem rád. Já se ale moc nechci ohlížet na to, jak si počínají další mužstva. Pro mě je důležité, aby se vedlo nám a bodovali jsme mnohem častěji než v úvodu extraligového ročníku.

Martin Zaťovič z Brna a Ondřej Němec ze Zlína.

Václav Šálek, <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>

To se vám poslední dobou daří. Lotyšské či ruské posily nebo hostování Kanaďana Malleta vám asi hodně pomohly, že?

Ano. Věříme si teď mnohem víc než ještě před několika týdny. Jsme na ledě mnohem důraznější. Musím všechny kluky pochválit, jak bojují. Platí to i o zahraničních borcích. Je vidět, že hrají o svoje jméno, a naše situace, v níž se nacházíme, jim proto není vůbec lhostejná.

Namotivoval vás předzápasový výrok kapitána Komety Martina Zaťoviče, který bydlí v Přerově a zlínský tým označil za přerovskou farmu?

Nebudu říkat, že ne. Škoda že jsme v Brně nezvítězili, abychom se mu ještě víc pomstili. Pokud jsme ale podle něj farma Přerova, je i dvoubodová výhra pro Kometu ostuda. (smích). Je mně ale jasné, že Martin tak trochu srandoval.

S Kometou jste v této sezoně bodovali ve všech třech vzájemných duelech. Sedí vám její hra?

Těžko říct. Může to být i trochu o náhodě.

Nacházíte se teď už ve výrazně lepším postavení než ještě před časem. Věříte, že si vybojujete aspoň účast v baráži o udržení, a že sezona pro vás nakonec dobře dopadne?

Zatím bych to nerad hodnotil. Na předposlední Kladno jsme ještě nedávno měli třináctibodové manko, což mi nedávalo spát. Nyní už ztrácíme jen pět bodů. Dali jsme se dohromady, naše pozice je teď výrazně lepší. V nadcházející reprezentační pauze musíme pořádně zamakat, a po ní dál zabojovat o vylepšení našeho umístění.

Reklama

Související témata: