Hlavní obsah

Kometa po čtyřech prohrách zabrala. Flek děkoval po hattricku fanouškům, kšiltovky vrátil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brněnští hokejisté, kteří v poslední době prožívají vleklou herní a výsledkovou krizi, už zabrali. Po čtyřech extraligových nezdarech v řadě vydřeli v úterý na svém ledě výhru 5:2 nad Českými Budějovicemi, k níž jim dopomohly i hrubky Motoru.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Gólová radost Jakuba Fleka na archivním snímku.

Článek

Na triumfu Komety měl v souboji sousedů v tabulce výraznou zásluhu útočník Jakub Flek, který se blýskl hattrickem, a po vydařeném duelu si užil obrovských ovací brněnských příznivců. „Věděli jsme, jak na tom jsme. Třinácté místo nikoho netěšilo. Nálada v týmu nebyla dobrá. Nutně jsme už potřebovali naplno bodovat. Vybojovali jsme strašně důležité vítězství," liboval si.

Flek byl ze tří gólů nadšený. „V extralize jsem dal hattrick podruhé v kariéře," vybavil si. Diváci naházeli na jeho počest na led kšiltovky. „Za to jim hrozně moc děkuju. Všechny jsem je ale vrátil. Fanoušci byli skvělí. Snad jsme si je zase naklonili na naši stranu. Moc je potřebujeme," vzkázal.

Měl radost, že si Brňané počínali oproti předchozím extraligovým zápasům mnohem lépe v defenzívě. „V obraně jsme byli o hodně pevnější. Bylo znát, jak se všichni chceme strašně moc konečně zvednout. Zavařili jsme si sami, a sami se musíme ze složité situace vyhrabat. Věřím, že nás toto vítězství nakopne. Do konce základní části extraligy ještě zbývá dost utkání, sezonu lze zachránit," přemítal Flek. Už v pátek čeká Kometu další klíčové střetnutí v hale posledního Kladna. „My teď musíme myslet v každém zápase na výhru. I kdyby proti nám stál New York Rangers," usmál se.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Mezírka mezi betony budějovického brankáře Dominmika Hrachoviny tentokrát scvakla dřív.

Po vítězství nad Jihočechy se viditelně ulevilo i brněnskému asistentovi Jaroslavu Modrému, který ještě nedávno v Budějovicích působil. „Znalostí soupeře jsme pochopitelně využili. Hlavně při oslabeních. Jednu přesilovku Motor využil, avšak jinak jsme v nich odvedli dobrou práci," cenil si.

Dres Komety oblékl premiérově bývalý dlouholetý útočník Zlína Zdeněk Okál, který přišel formou střídavých startů z prvoligového Přerova. „V minulosti prošel mnoha velkými bitvami, a tak jsme se rozhodli využít jeho zkušeností. Bude záležet na domluvě s přerovskými funkcionáři, jak často za nás bude nastupovat dál," sdělil Modrý.

Zatímco Brňané poskočili v tabulce nejvyšší soutěže na desátou příčku, hokejisté Českých Budějovic klesli po prohře na předposlední třinácté místo. „O vítězství Komety rozhodla její větší produktivita. V první třetině nás přehrávala, ale drželi jsme po ní nerozhodný stav. Pak jsme se zlepšili, avšak paradoxně jsme druhou i třetí část prohráli. Tři z pěti branek jsme Brnu bohužel sami darovali," posteskl si zklamaný kouč Motoru David Čermák.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články