Hlavní obsah

Brno - Sparta 2:0Kometa porazila ve šlágru kola Spartu a poprvé naplno bodovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Holík 1 : 0
27. Hruška 2 : 0
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno porazili ve 4. kole extraligy Spartu 2:0 a poprvé v sezoně naplno bodovali. Pražané naopak vyšli poprvé bodově naprázdno. O branky vítězů se postarali Petr Holík a Jan Hruška, čisté konto udržel Karel Vejmelka.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Martin Dočekal ze Sparty a Ivan Baranka z Brna.

Článek

Kometa se před zápasem rozloučila s bývalým kapitánem Leošem Čermákem, který na jaře ukončil kariéru, během níž tým přivedl ke dvěma titulům mistra. Jeho dres s číslem 12 byl vyvěšen u stopu haly a navždy vyřazen z klubových čísel.

Čermákovi nástupci začali odkaz svého kapitána naplňovat okamžitě. Po 31 vteřinách se dostali do vedení 1:0. Holík si vyměnil puk s Muellerem a zblízka jej zasunul za Sedláčkova záda.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Petr Holík z Brna se raduje z gólu proti Spartě.

Kometu gól nastartoval a během celé první třetiny měla více ze hry a také si vytvářela šance. Blízko druhé brance v zápase byl Holík, ale jeho bekhend neměl patřičný důraz.

Sparta měla ve druhé třetině k dispozici čtyři přesilové hry, ale počínala si při nich bezradně, což lze přičíst i perfektní obraně domácích, která nedovolila soupeřům dostat se do koncovky.

Naopak Brno bylo mnohem efektivnější. Ve 24. minutě byl blízko druhému gólu Plekanenc, ale Sedláček jeho střelu zblízka chytil. Krátký byl až na Hruškovu dorážku Štencelovy střely, která navýšila brněnské vedení. To nezkorigoval ani v nejvyloženější šanci Pražanů Růžička, Vejmelka si s jeho střelou ze dvou metrů bravurně poradil.

Ve třetí třetině Kometa ještě více zpevnila defenzívu, dobře bruslila a kontrolovala střední pásmo, čímž výrazně snižovala možnost Sparty ohrozit její branku. Naopak Hruška a Plekanec byli celkem blízko ke třetímu gólu. Ten ale nakonec nebyl potřeba, Kometa zasloužené vítězství uhájila i přes více než dvouminutové power play hostí.

4. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:0 (1:0, 1:0, 0:0).
Branky a nahrávky: 1. P. Holík (Mueller), 27. J. Hruška (Mueller, Štencel). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - D. Jelínek, Hynek. Vyloučení: 7:5. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Štencel, Pyrochta, Bartejs, Gulaši, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Horký, Plekanec, J. Hruška - Kucsera, Lev, Orsava - Jenyš, Kusko, Plášek. Trenéři: Fiala, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Sparta: J. Sedláček - Polášek, Košťálek, Kalina, Jandus, T. Pavelka, Ďaloga - Řepík, V. Růžička, Smejkal - Forman, Pech, A. Kudrna - Říčka, Sukeľ, Rousek - Buchtele, K. Klíma, Dočekal. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama

Související témata: