Hlavní obsah

Brno - Pardubice 1:4Kometa se trápí, Dynamo dál kraluje extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Sedlák 0 : 1
21. Kousal 0 : 2
25. Kolář 0 : 3
47. Flek 1 : 3
60. Zohorna 1 : 4
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 36. kole extraligy v Brně 4:1 a v čele tabulky si udrželi dvoubrankový náskok před Vítkovicemi, které sehrály o zápas více. O své čtvrté výhře v řadě rozhodli Východočeši dvěma brankami v úvodu druhého dějství a pojistili ji trefou do prázdné branky při power play domácích. Pardubice porazily Brno podruhé v sezoně, poprvé ale s plným bodovým ziskem. Kometa po druhé porážce za sebou klesla na 10. místo o skóre za Litvínov.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Kometa Brno hostila v 36. kole extraligy Pardubice

Článek

Brňané nastoupili v silně pozměněných útočných formacích, ale na jejich aktivitě směrem dopředu to nebylo znát. Vytvořili si tlak i šance, skóre mohli otevřít ve třetí minutě Holík a v sedmé Koblížek, jenže na Willa zblízka nevyzráli.

Pardubice nápor ustály a využily hned první příležitost: po brejku dva na jednoho střílel Cienciala, Čiliak puk vyrazil před sebe a za jeho záda jej poslal Sedlák.

Brno pokračovalo v nátlakové hře, koncovka však byla jeho slabinou a k vyrovnání nevedla ani přesilová hra.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Kometa Brno hostila v 36. kole extraligy Pardubice

O výsledku duelu rozhodl úvod druhé třetiny. Kometa se opět snažila o otevřenou partii, jenže jí chyběl nápad, důraz a lepší koncovka. Zato hostům stačily opět efektivní a přesně vedené útočné akce, aby své vedení po trefách Kousala a Koláře navýšili na 3:0.

Brno nepostavily na nohy ani tři přesilové hry v druhém dějství, Pardubičtí je bez problémů ustáli a s dobře organizovanou defenzívou měli zápas plně pod kontrolou.

Domácí se gólové odměny za snahu dočkali ve 47. minutě, kdy individuální akci zakončil střelou mezi betony Flek. To je povzbudilo k dalšímu náporu, velkou šanci měl Holík, obrana Východočechů ale další komplikace nepřipustila, ustála i více než tříminutovou power play domácích a 55 sekund před koncem dal čtvrtý gól do prázdné branky Zohorna.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. Flek (K. Pospíšil, Kučeřík) - 8. Sedlák (Cienciala, J. Kolář), 21. R. Kousal (Radil, T. Zohorna), 25. J. Kolář (Rohlík, Herčík), 60. T. Zohorna (Radil, Čerešňák). Rozhodčí: Šír, Stano (SR) - Rampír, Synek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 6467.
Brno: Čiliak (41. D. Furch) - Kundrátek, Ščotka, Holland, Kučeřík, Hrbas, Ďaloga, Gulaši - Flek, A. Zbořil, Raška - K. Pospíšil, Holík, Dufek - Koblížek, Strömberg, Süss - Kratochvíl, Kollár, Zaťovič. Trenér: P. Martinec.
Pardubice: Will - Čerešňák, D. Musil, J. Kolář, T. Dvořák, Hrádek, Vála - Radil, T. Zohorna, R. Kousal - Hyka, Sedlák, Cienciala - Vondráček, Poulíček, A. Musil - Rohlík, Paulovič, Herčík. Trenéři: Král a Zadina.

Reklama

Související témata: