Hlavní obsah

Kladno vyhořelo na Spartě, exhibici Třince odnesla Plzeň. Výhry slaví Pardubice i Vítkovice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kompletní porci sedmi zápasů 36. kola měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Další vítězství si připsaly Vítkovice, které zvítězily na ledě Karlových Varů 3:1. Sérii pěti porážek v řadě ukončil po vítězství 4:3 nad Mladou Boleslaví Litvínov. Roli favorita potvrdila pohodovou výhrou 4:0 Sparta, která nedala šanci Kladnu. Cennou výhru si připsaly České Budějovice, když srazily po prodloužení Liberec 3:2. Dva body slaví po výhře nad Olomoucí 5:4 i Hradec Králové. Nezaváhal ani extraligový lídr z Pardubic, který zdolal trápící se Kometu 4:1. V posledním nedělním utkání smetl Třinec Plzeň jednoznačně 6:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr z Kladna a Jan Buchtele ze Sparty Praha během utkání 36. kola Tipsport extraligy,

Článek
Fotogalerie

Vítkovičtí hokejisté v minulém kole nedovolili ani jediný zásah Českým Budějovicím (2:0) a v podobném duchu se prezentovali i na ledě Karlových Varů. Mueller v úvodní části a Chlán ve druhé dvacetiminutovce zajistili Rideře po dvou třetinách dvoubrankový náskok.

Stezkovo kouzlo domácí odčarovali až 83 sekund před koncem díky Grígerovi, Vítkovičtí však již vedení udrželi, v power play pak uzavřel skóre na konečných 3:1 trefou do prázdné branky Lakatoš.

Litvínov ukončil bídnou sérii

Souboj sousedů v tabulce jedenáctého Litvínova a desáté Mladé Boleslavi začali lépe hosté, které ve 4. minutě poslal do vedení ve vlastním oslabení Dvořáček. Divokou přestřelku přinesla druhá třetina. Na vyrovnání Hlavy odpověděli Bruslaři během 48 sekund slepenými góly Bernada a Lintuniemiho a Boleslav vedla o dvě branky.

Ani to však Vervu nezlomilo. Demel a Sukel´ z přesilové hry upravili skóre na 3:3 po dvou třetinách. Rozhodující moment přišel pět minut před koncem zápasu. Kanadský útočník ve službách Severočechů Estephan počtvrté překonal Novotného a rozhodl o vítězství domácích 4:3. Litvínov tak ukončil sérii pěti porážek v řadě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jindřich Abdul z Litvínova a brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný.

Sparta nedala Kladnu šanci

Natěšená O2 arena se první branky utkání mezi domácí Spartou a Kladnem dočkala v 16. minutě, když početní výhodu využil Erik Thorell a Pražané vedli 1:0. Odpor Rytířů zlomil favorit na začátku závěrečné části, kdy na dvoubrankový rozdíl zvýšil Jandus.

Potřetí lovil Bow puk ze sítě v 48. minutě po Safinově trefě, konečnou podobu výsledku dal svou premiérovou trefou v dresu Sparty Kousal, který upravil skóre na 4:0. Čisté konto mohl slavit Josef Kořenář.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Kladno bojovalo o extraligové body na ledě pražské Sparty

Budějovice uspěly v Liberci

Předposlední České Budějovice vstoupily do zápasu na ledě Liberce dobře. Ve 12. minutě překonal Kváču Gulaš a Motor vedl. Tygři však ještě do konce první třetiny skóre otočili. Z přesilové hry se nejdříve prosadil Vlach, vedení pak domácím zajistil Flynn.

Jihočeši se vyrovnání dočkali v 35. minutě také v přesilové hře díky Percyho přesné trefě. V závěrečné třetině branka nepadla, o bodu navíc pro hosty tak rozhodl ve druhé minutě prodloužení Vopelka a Motor tak mohl slavit výhru 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Ordoš z Liberce a brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Hradec přestřílel Olomouc

Hradec Králové vstoupil do zápasu proti Olomouci lépe, když v 12. minutě využil přesilovou hru Lev. Že si v početní výhodě vědí rady i hosté, ukázal 46. sekund před koncem první třetiny Musil, který srovnal skóre na 1:1. Prostřední třetina nabídla parádní střeleckou podívanou, ve které padlo šest branek. Nejdříve Jergl a Kevin Klíma zajistili během 42 sekund domácím dvoubrankové vedení, Hanáci však na své dva góly nepotřebovali o mnoho více času, Navrátil a Dujsík rychle srovnali na 3:3.

Ani to nebylo vše. Perret znovu vrátil Mountfieldu vedení, aby osmnáct sekund před koncem prostřední třetiny bylo díky druhé Musilově brance opět srovnáno. Tím oba týmy střelecký prach vystřílely, o vítězi utkání rozhodlo až prodloužení. V něm se v páté minutě prosadil v početní výhodě Blain a Hradec tak mohl slavit výhru 5:4.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hradec Králové hostil v 36. kole Tipsport extraligy Olomouc

Pardubice vládly i v Brně

Vedoucí Pardubice vstoupily do zápasu s domácí Kometou lépe, když je v 8. minutě poslal do vedení Sedlák. Trápící se domácí marně hledali recept na obranu extraligového lídra. Ze druhé třetiny uteklo pouhých třiačtyřicet sekund a Čiliak lovil po Kousalově trefě podruhé puk ze sítě.

Když o čtyři minuty později zvýšil už na tříbrankový rozdíl Kolář, byl osud Moravanů zpečetěn. Čisté konto zkazil hostujícímu Willovi v 47. minutě Flek, poslední slovo ale opět patřilo hostům, při power play uzavřel skóre na konečných 4:1 trefou do upuštěné klece Zohorna.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Kometa Brno hostila v 36. kole extraligy Pardubice

Třinec deklasoval oslabenou Plzeň

Běžela osmá minuta první třetiny a domácí Třinec vedl nad zraněnými a absencemi oslabenou Plzní po brankách Hrehorčáka, Rotha a Nestrašila už 3:0. To už bylo na hostujícího gólmana Pavláta moc a v brance ho tak nahradil Svoboda. Sedmadvacetiletý gólman sice do konce třetiny dalšímu přívalu branek zabránil, v prostřední části však už úřadující mistři spustili kanonádu znovu.

Chmielewski, Zahradníček a Daňo se postarali o to, že Oceláři vedli nad těžce zkoušenou Plzní po dvou třetinách už 6:0. Z povinnosti dohrávaná třetí třetina přinesla hostům čestný úspěch, o čisté konto připravil Kacetla pět minut před koncem z přesilové hry Holešinský.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva brankář Třince Ondřej Kacetl vyráží střelu Petr Kodýtek z Plzně, uprostřed Vladimír Roth z Třince.

36. kolo Tipsport extraligy
K. Vary - Vítkovice 1:3
Branky: 59. Gríger - 15. Mueller, 36. Chlán, 60. Lakatoš
Litvínov - Ml. Boleslav 4:3
Branky: 22. Hlava, 30. Demel, 36. Sukeľ, 55. Estephan  - 4. Dvořáček, 29. Bernad, 29. Lintuniemi
Liberec - Č. Budějovice 2:3
Branky: 15. Vlach, 18. Flynn - 13. Gulaš, 35. Percy, 62. Vopelak
Hr. Králové - Olomouc 5:4, po prodl.
Branky: 12. Lev, 26. Jergl, 27. Kev. Klíma, 34. Perret, 65. Blain - 20. a 40. Musil, 31. Navrátil, 32. Dujsík
Sparta - Kladno 4:0
Branky: 16. Thorell, 42. Jandus, 28. Safin, 58. Kousal
Brno - Pardubice 1:4
Branky: 47. Flek - 8. Sedlák, 21. Kousal, 25. Kolář, 60. Zohorna
Třinec - Plzeň 6:1
Branky: 2. Hrehorčák, 4. Roth, 8. Nestrašil, 27. Chmielewski, 30. Zahradníček, 40. Daňo - 55. Holešinský

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice