Hlavní obsah

Kometa už není bez trenéra. Na lavičku se vrací Zábranský

Brno

Hokejová Kometa Brna byla bez hlavního trenéra jen několik hodin. Kouč Petr Fiala rezignoval bezprostředně po nedělním extraligovém výprasku od Karlových Varů 2:7. V pondělí ráno už jej ve funkci nahradil klubový majitel Libor Zábranský, který v roli kouče dovedl Kometu ke dvěma mistrovským titulům. Informaci uvedly oficiální stránky klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Libor Zábranský se vrací do funkce trenéra Komety

Článek

Asistentem zůstává Kamil Pokorný, z pozice videokouče se na lavičku přesunuje Jiří Horáček.

„Je to reakce na odstoupení pana Fialy. Jiné řešení se v tuto chvíli pro Kometu nenabízelo, protože v úterý hrajeme v Třinci. Věřím, že společně s asistenty dokážeme klukům pomoct, a že se zase vrátíme na vítěznou vlnu. Novinkou bude, že mladý perspektivní trenér Jiří Horáček se posouvá z pozice videokouče a bude se mnou a s Kamilem Pokorným na střídačce," sdělil staronový trenér a zároveň majitel klubu.

Zábranský vedl áčko Komety od února 2016, kdy nahradil ve funkci Aloise Hadamczika. Od té koučoval tým ve 241 zápasech. Útok na mistrovský hattrick mu letos překazil v semifinále Liberec.

Po něm předal trenérskou roli Petru Fialovi. Ale jak se nakonec ukázalo, bylo to jen na devatenáct extraligových utkání.

Brno je třetím klubem, který v probíhajícím extraligovém ročníku mění trenéra. Nejprve byl na začátku října odvolán v Pardubicích Ladislav Lubina a tým převzal jeho asistent Radek Bělohlav. V polovině října pak skončil ve Zlíně Antonín Stavjaňa, jehož nahradil Robert Svoboda. Před necelým měsícem se měnil realizační tým v Hradci Králové, Vladimír Růžička starší doplnil na pozici hlavního kouče Tomáše Martince.

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín