Hlavní obsah

Kometa vedla, pak zkolabovala. Na cestě do elitní čtyřky nás to nepřibrzdí, věří kapitán Zaťovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpočátku jednoznačně se vyvíjející zápas trestuhodně ztratili. Brněnští hokejisté vedli po úvodní třetině ve své hale nad trápícím se Kladnem 2:0 a řadu dalších šancí ještě zahodili, avšak poté nepochopitelně zkolabovali a brali po prohře 2:3 v prodloužení pouze jediný bod. Nevyužili tak příležitost posunout se na čtvrté místo tabulky, které bude po skončení základní části extraligy zaručovat přímý postup do čtvrtfinále.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

45. kolo Kometa Brno - Kladno

Brňanům se navíc nepovedlo uctít vítězstvím památku nedávno zesnulého dlouholetého fanouška Komety Miloslava Knora, jenž byl známý pod přezdívkou Lachtan. „Bohužel jsme odehráli špatný zápas. Vedli jsme o dva góly, měli jsme v klidu dovést utkání do úspěšného konce,“ povzdechl si zklamaný kapitán Martin Zaťovič.

Duel s Kladnem měl takřka identický průběh jako nedávné domácí střetnutí Komety s Mladou Boleslaví. „V průběhu zápasu jsme si říkali, že to nesmí dopadnout stejně. Jenže marně. Nepoučili jsme se,“ smutnil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Kladno 1:0 (2. Zbořil)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zaťovič se snažil najít příčiny, proč jeho mužstvo přenechalo od druhé třetiny na ledě prostor hostům, kteří už mají pouze teoretickou šanci vyhnout se baráži. „Všichni jsme se najednou hrnuli dopředu, nikdo nebránil.

Přitom jsme byli připraveni na to, že Kladenští nepřijedou odevzdaní. Bylo vidět, že je zápas začal bavit, zatímco my jsme úplně vypadli z koncentrace,“ štvalo ho.

O to víc, že se hrálo před vyprodaným hledištěm. Řada fandů Komety si možná původně zakoupila vstupenku kvůli Jaromíru Jágrovi, který však odletěl na vyvěšení svého dresu do Pittsburghu, a proto s Rytíři do Brna nedorazil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Kladno 2:0 (19. Kollár)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Já si především vážím, že lidi přišli. To, že si někteří zapískali, bylo nepříjemné, ale ani mně se naše hra nelíbila. Musíme se z tohoto zápasu poučit a v neděli předvést na Spartě super výkon. Věřím, že do Prahy přijede hodně našich příznivců a my si tam budeme chtít vzít zpátky body, o které jsme doma přišli,“ plánoval Zaťovič okamžitě.

Netajil, že po nepovedeném duelu proběhla v brněnské kabině hlasitá rozprava. „Něco jsme si samozřejmě k tomu říct museli. Na druhé straně není rozhodně potřeba panikařit,“ měl jasno.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Kladno 2:3 pp (61. Pytlík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zaťovič doufá, že nečekané domácí klopýtnutí nepřibrzdí Kometu na cestě do elitní čtyřky, která je po základní části nejvyšší soutěže jednoznačným cílem brněnských hokejistů. „Nic takového se snad nestane. My si důkladně rozebereme, co jsme udělali v utkání s Kladnem špatně. A od příště musíme zase hrát tak, aby porážek před play off bylo co nejmíň. Chceme vstoupit do vyřazovacích bojů co nejlépe připraveni,“ předsevzal si.

Reklama