Hlavní obsah

Kometa vyhrála, ale Ščotka vážně zranil sedmnáctiletého Jiříčka. Žádný respekt, zuří v Plzni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po víkendové porážce v Olomouci si před svými fandy spravili chuť. Brněnští hokejisté zdolali v dalším extraligovém duelu i bez zraněného brankáře Furcha Plzeň 4:1 a připsali si tak šesté domácí vítězství v řadě. Negativem střetnutí byl hrubý faul domácího Ščotky na mladého Jiříčka, který byl převezen s otřesem mozku do nemocnice.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno - Plzeň, faul brněnského ŠčotkyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dvěma góly se na triumfu Komety podílel obránce Daniel Gazda, který se v této sezoně trefil už devětkrát. „Snažím se tlačit do střelby. Jsem rád, že mi to teď zase padá a pomáhám mužstvu. Plzeňského brankáře Hlavaje jsme měli od videa přečteného. Měl jsem z čeho čerpat,“ prozradil. Gólmana Lukeše, který zaskočil za Furcha, pochválil. „Máme dva vynikající brankáře,“ tvrdil.

Při třetím gólu Komety oprášil někdejší zlínskou spolupráci s útočníkem Zdeňkem Okálem. „Na útočné modré čáře jsme se krátce potkali očima. Věděl jsem, že od něj dostanu přesnou přihrávku,“ usmál se Gazda.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Plzeň 1:0 (15. Gazda)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Už jen tři trefy ho dělí od překonání jeho střeleckého sezonního maxima. „Když jsem dal v předminulé sezoně oněch jedenáct gólů, tak jsme se Zlínem sestoupili z extraligy. Takže na to nemám dobré vzpomínky,“ vybavil si.

Kometě, jejíž dres obléká Gazda první sezonu, se teď daří. „Doma máme slušnou šňůru výher. Diváci nás ženou dopředu. Z vlastní zkušenosti vím, pod jakým tlakem v Brně soupeř je,“ zavzpomínal.

Od neděle čekají Kometu čtyři venkovní zápasy za sebou. „Prostě to tak vyšlo. Takže se pokusíme přivézt co nejvíc bodů,“ naplánoval si.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno–Plzeň 3:1 (38. Gazda)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Nevybíravý zákrok parťáka z obrany Jana Ščotky, který poslal v závěru utkání nedovoleně na led mladého plzeňského útočníka Adama Jiříčka, Gazda na vlastní oči neviděl. „Zrovna jsem si utíral plexisklo na helmě,“ vysvětlil. „Pak jsem jen zaznamenal, že se to začalo mlít,“ sledoval hromadnou potyčku ze střídačky.

Videogalerie ze zápasu Brno - Plzeň1/9

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Ščotka dostal trest na pět minut plus do konce zápasu. Plzeňský kouč Petr Kořínek jeho zkrat nechápal. „Hokej je tvrdá hra, avšak je potřeba mít nějaký respekt. I k sedmnáctiletému klukovi. Doufám, že disciplinárka jeho počínání náležitě ohodnotí,“ očekával. Lítost dal najevo také brněnský trenér Jaroslav Modrý. „Mrzí nás, že ho takhle sestřelil. Není dobře, když hokejista opouští led zraněný,“ měl jasno.

Jakub Vais, kustod a masér Plzně, pak na síti X (dříve Twitter) uvedl, že Adam Jiříček utrpěl otřes mozku a zůstal v nemocnici v Brně.

Kořínka štvalo, že Plzeňští dlouhou početní převahu nevyužili. „Mohli jsme v ní vstřelit kontaktní branku na 2:3 a ještě by se dalo s výsledkem něco dělat. Jenže jsme pětiminutovou přesilovku odehráli hodně špatně. Pořádně jsme nevypálili,“ posteskl si zklamaně.

Reklama

Související témata: