Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:3Kometa vyhrála v Liberci a má jisté předkolo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Holík 0 : 1
16. Najman 1 : 1
26. Mueller 1 : 2
29. Holík 1 : 3
48. Filippi 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili v utkání 58. kola extraligy na ledě Liberce 3:2 a zajistili si účast v předkole play off. Kometa naplno bodovala poprvé po šesti zápasech, z nichž vyhrála jediný. Venku slavila úspěch po pěti porážkách v řadě a posunula se na 11. místo před Litvínov. Naopak Liberec vyšel doma bodově naprázdno po čtyřech výhrách za sebou a jeho naděje na přímý postup do čtvrtfinále je už jen teoretická.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Jakub Rychlovský z Liberce a Lukáš Doudera z Brna.

Článek

Do utkání vstoupil aktivněji domácí Liberec a v první šanci se objevil Rosandič, před Čiliakem ale netrefil ideálně kotouč. Na opačné straně zase nebezpečně pálil Zaťovič, Kváča byl připraven. Poté byli za rozmíšku před Čiliakovou brankou současně vyloučeni Kučeřík a Jelínek a Brno šlo při hře ve čtyřech do vedení. Mueller hezky uvolnil Holíka a ten bekhendovou kličkou otevřel skóre.

Bílí Tygři se snažili o okamžitou odpověď a dobré šance měli Derner a Faško-Rudáš, Čiliak ale výborně zasáhl. V 16. minutě už se ale Liberečtí dočkali vyrovnávací trefy. Najman hledal přihrávkou před brankou volného Rychlovského, puk se ale šťastným odrazem od brusle jednoho z bránících hráčů odrazil až za Čiliakova záda. V závěru první třetiny mohl znovu Najman poslat domácí dokonce do vedení, Čiliak ale tentokrát výborně zasáhl.

Druhou část začala lépe Kometa, která si zahrála také první přesilovku v zápase. V ní předvedla osvědčenou souhru první formace a po přihrávkách Holíka se Zaťovičem poslal hosty do vedení trefou do odkryté branky Mueller. Severočeši mohli okamžitě odpovědět Zacharem, Čiliak ale jeho střelu i dorážku výborně vyrazil. A tak udeřilo znovu Brno. Po zmatcích v domácí defenzivě zvýšil v polovině utkání na rozdíl dvou branek druhým gólem v zápase Holík.

Liberečtí hráli poté v početní výhodě, nesehráli ji ale vůbec dobře a Čiliaka prakticky neohrozili. Až po jejím skončení předvedl hezký průnik Šmíd, brankář Komety byl ale opět na místě. V závěru druhé třetiny mu navíc po střele Rychlovského pomohla horní tyč.

Liberec pokračoval v aktivitě také ve třetí třetině a ve 48. minutě se dočkal kontaktní branky. V přesilové hře propálil Čiliaka dělovkou pod horní tyč Filippi. Bílým Tygrům vnesl vstřelený gól další energii a rázem jich byl plný led. Dobrou šanci měl Melancon, Čiliak ale s vypětím všech sil branku uhájil. Blízko vyrovnání byl Zachar, brněnskému brankáři ale podruhé v utkání pomohla horní tyč. V závěru třetího dějství sáhli domácí ke hře bez brankáře a vytvořili si obrovský tlak, vyrovnat už ale nedokázali.

58. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 16. A. Najman (P. Jelínek), 48. Filippi - 9. P. Holík (Mueller, Ďaloga), 26. Mueller (Zaťovič, P. Holík), 29. P. Holík (Ďaloga, Mueller). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Hlavatý, Zíka. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 4435
Liberec: Kváča - Štibingr, Šmíd, Melancon, Rosandič, M. Ivan, Derner, Aubrecht - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Zachar, Klepiš, Ordoš - A. Najman, P. Jelínek, Rychlovský - Klapka, J. Šír, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.
Brno: Čiliak - Doudera, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Fajmon, Tansey, Jan Sedláček - Mueller, P. Holík, Zaťovič - L. Horký, A. Zbořil, Vincour - T. Šoustal, Kollár, R. Pavlík - Šik, Rákos, Dočekal. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice