Hlavní obsah

Kometě druhý pokus vyšel. Zatlačili jsme Boleslav rychle ke zdi, ocenil kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý pokus o ukončení série předkola už hokejistům brněnské Komety vyšel a radují se tak z postupu do čtvrtfinále extraligového play off. Nedělní výhrou 5:1 zlomili prokletí ledu Mladé Boleslavi, kde od října 2017 prohráli dvanáctkrát v řadě.

Foto: Vít Černý, ČTK

Mladoboleslavský David Štich zasazuje v bitce úder Luboši Horkému z brněnské Komety.

Článek

„Pro nás byla Boleslav hodně nechtěný protivník, šli jsme proti ní s velkým respektem. U nedělního zápasu bylo důležité, že jsme dali rychle dva góly a zatlačili tak domácí psychicky ke zdi. Sérii zlomil i vynikající Furch a moc pomohly i přesilovky," líčil trenér vítězů Patrik Martinec.

Mladá Boleslav bude chybět mezi elitní osmičkou po pěti letech. „Dopláceli jsme na bídnou koncovku, šance přitom byly. Nepříznivý vstup do čtvrtého utkání nás rozložil, bohužel jsem k tomu přispěl úvodním faulem, který Kometa bleskově potrestala," připouštěl útočník David Šťastný. „Řekli jsme si, že sérii za žádnou cenu vracet do Brna nechceme, měli jsme v sobě víc odhodlání. Neudělali jsme už zbytečné fauly ani chyby. Brzy jsme vedli 2:0, pak to šlo podle našich not," naznačil útočník Petr Holík.

Středočeskému klubu nevyšla snaha vynutit si rozhodující páté střetnutí. „Úvod zápasu ovlivnil celý jeho průběh, protože jsme se nechali v první minutě vyloučit a inkasovali z brněnské přesilovky Když proti tak kvalitnímu týmu, jaký Kometa má, taháte od začátku za kratší konec, je to velmi těžké otáčet," uvažoval domácí kouč Jiří Kalous.

Mladá Boleslav sice Kometu v základní části čtyřikrát porazila, ale v play off ani jednou nedokázala dát více než dva góly. „Předkolo bylo obrazem celé sezony, kdy se jinak pracovitý tým trápil v koncovce," mínil kouč. Všechny domácí branky Boleslavi v předkole vstřelil finský obránce Alex Lintuniemi. „V sobotu jsme všichni s maximální bojovností byli za hrdiny a já jen dal dva góly. O den později moje další šťastná trefa neměla vlastně žádnou cenu," říkal.

Reklama