Hlavní obsah

Kometě se po dvou výhrách dýchá lépe. Ale půlky jsme měli sevřené, přiznal Kučeřík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můj dům, můj hrad. Tohle notoricky známé přísloví v sérii Litvínova s Brnem rozhodně neplatí. Kometa po čtvrtečním obratu zvítězila na severu Čech i v pátek. Triumfem 5:1 srovnala stav série na 2:2 na zápasy. Domácí po utkání bědovali na hrubé individuální chyby, které Moravané bez milosti trestali.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Verva Litvínov vs. HC Kometa Brno 1:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Dva góly nabídl hostům jen v první třetině obránce Šalda, který dvakrát chyboval v rozehrávce na modré čáře. Ambice domácích pak vzaly za své krátce po startu druhé třetiny, kdy po nepřesné nahrávce Hlavy v útočném pásmu ujel do úniku hostující Pospíšil, který svým gólem vyhnal z branky brankáře Tomka.

„Třemi chybami jsme soupeři nabídli jednoduché vedení,“ mrzelo po utkání kouče domácích Karla Mlejnka. Brňané třígólovým náskokem nepohrdli. Zkušeně si ho hlídali, soupeře příliš nepouštěli do šancí. Fungovaly jim speciální týmy, ať už v početní výhodě, či v oslabení. „Přijde mi, že když vedeme, hrajeme klidněji a lépe. Měli jsme to pod kontrolou,“ ocenil hostující kapitán Martin Zaťovič.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Brno, Sukeľ neměl pochopení pro žonglujícího ZaťovičeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

V sestavě Komety se poprvé v play off prosadil i Kristián Pospíšil. Slovenský útočník první tři duely spíš paběrkoval. O den dříve ho dokonce trenéři nechali v závěru jen sedět na střídačce. V pátek zaznamenal stěžejní trefu v úvodu druhé části. „Tým je víc než jedno malé já. Kabina mi hodně pomohla, hráči si to vyříkali mezi sebou,“ uvedl ke zlepšené hře Pospíšila hostující trenér Jaroslav Modrý.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Litvínov–Brno, brněnský Pospíšil trefil jednou střelou pravou i levou tyčVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Jeho svěřenci teď budou muset pracovat na tom, aby poprvé v sérii zvítězil domácí tým. Litvínov dvakrát vykradl Brno, to samé se povedlo Kometě na severu Čech. Přitom Litvínov v základní části patřil k vůbec nejlepším celkům doma. Lepší byly už jen tři týmy.

„Teď se to snad otočí a doma vyhrajeme,“ doufá Zaťovič. Atmosféra v kabině Brna se zlepšila, přesto hosté připustili, že po dvou prohrách vyhlídky nebyly dobré. „Nemá cenu lhát, stažené půlky jsme asi trochu měli. Teď se nám ale bude dýchat lépe,“ přiznal hostující bek Radek Kučeřík.

Severočeši každopádně od pátého duelu, který se hraje v neděli v moravské metropoli, už mohou počítat s lotyšským obráncem Janisem Jaksem. Ten čtyři duely pykal za faul v předkole s Plzní. Jeho služby Litvínov citelně postrádal, a to především v přesilových hrách. Ty ve čtvrtém duelu nevypadaly dobře, byť jednu výhodu domácí Koblasou využili. To už však bylo za rozhodnutého stavu.

Reklama