Hlavní obsah

Kouč hokejové Sparty má dalšího nového parťáka. Zlákal Vejvodu z Kladna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trenérský tým hokejové Sparty rozšiřuje Otakar Vejvoda, v posledních dvou sezonách kouč extraligového Kladna. Stává se asistentem hlavního kouče Pavla Grosse, jenž bude mít k ruce nově rovněž Antonína Stavjaňu. Naopak Miloslav Hořava po této sezoně skončil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta–Třinec, rozhodující branka Třince a pozápasové emoce.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Na přání Pavla Grosse jsme se rozhodli trenérský tým rozšířit o ještě jednoho zkušeného kouče. Otakar Vejvoda je člověk neuvěřitelně zažraný do hokeje. S Pavlem Grossem si lidsky výborně sedl a věříme, že bude pro fungování našeho týmu přínosem. Svou hlavní roli by měl mít u přípravy speciálních herních situací, zejména u přesilovek,“ řekl pro klubový web Sparty šéf sportovního úseku Tomáš Divíšek.

51letý Vejvoda žil roky ve Švédsku, tady se rovněž „vyučil“ trenérskému řemeslu a získal první angažmá. Před dvěma lety ho zpět do Česka zlákal Jaromír Jágr, ovšem po dvou účastech v baráži jeho kladenská mise nedávno skončila.

„Je to jen pár dní zpátky, kdy mi volal Pavel Gross. Pak už to šlo rychle. Já už se tou dobou dozvěděl, že nebudu pokračovat na Kladně u A-týmu, řešili jsme zde i možnost pokračování v roli šéftrenéra mládeže. Byl konec dubna, měl jsem pár nabídek ze Švédska, ale chtěl jsem teď zůstat v Česku,“ popisuje Vejvoda.

Sparta pro něj představovala jedinou extraligovou alternativu. „Neměl bych potřebu jít do jiného angažmá než dvou extraligových týmů. Na Kladno a právě do Sparty. Hrával za ni můj táta, já se na něj chodíval dívat do Sportovní haly. To bylo v dobách mého dospívání, v letech 1981 až 1986. Mám to tady od té doby rád. Dodnes si vzpomínám, jak jsem si tu jako malý zpíval po gólech písničku Tarzan Boy.“

Ta zní po gólech dodnes.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.