Hlavní obsah

Kousal odšpuntoval pardubickou radost. Zadina: Hrajeme do poslední vteřiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Pardubicích odehrál většinu své kariéry a série se sousedním Hradcem Králové je pro něj hodně speciální. Sobotní duel navíc Robert Kousal rozhodl šest vteřin před koncem třetí třetiny. V play off dal svůj teprve druhý gól v kariéře, a to po dlouhých 11 letech.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice – Hradec Králové, rozhodující gól Roberta Kousala a pardubická radostVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Neskutečná radost. Otočil jsem se na kostku a tam svítilo pět sekund do konce. Úplně to ze mě spadlo,“ neskrýval Kousal po zápase emoce. Svou doposud jedinou branku ve vyřazovacích bojích extraligy vstřelil v březnu roku 2013. Ve třetím zápase předkola proti Kladnu. I tehdy byla jeho trefa vítězným gólem.

Už to byla poslední akce zápasu. Hostující Eberle na druhé straně nepřekonal Willa, puk se dostal na hokejku domácího Radila a ten se ze středního pásma rozjel do útočného. Jeho pokus sice betonem brankář Hradce vyrazil, ale přímo před dorážejícího Kousala, který odbouchl gejzír emocí v narvané a znovu vyprodané pardubické aréně.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. Mountfield HK 3:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Šli jsme si za tím. Musíte věřit a hrát do poslední vteřiny,“ těšilo po utkání domácího kouče Marka Zadinu. Hosté naopak podruhé v řadě odcházeli zklamaní. Přitom favorizované Dynamo dotáhli dvakrát až na hranici emocí. První duel rozhodl Martin Kaut v prodloužení, druhý Kousal v samotném závěru.

Čtvrtfinále play off: 2. zápas Pardubice - Hradec Králové1/13

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

„Samozřejmě, že je to kruté. Jsme zklamaní. Ale byli jsme blízko a dokázali si, že jsme schopni Pardubice porazit. Věřím, že další zápas budeme zase o něco lepší. Zatím rozhodují detaily a v těch jsou Pardubice o krůček lepší,“ hodnotil kouč Mountfieldu Tomáš Martinec.

Bojovnou náladu hosté neztrácejí. Teď je čekají dva dny volna a pak budou prožívat zase něco jiného. V derby je totiž do boje poprvé poženou jejich fanoušci ve dvacet kilometrů vzdáleném stadionu. „Snad to tam zlomíme. Ty prohry nás mrzí, protože jsme v obou zápasech byli lepším týmem,“ tvrdil lotyšský bek Hradce Ralfs Freibergs.

„Jsou to brutálně těžké zápasy. Hodně o soubojích, o pohybu. Náročné fyzicky i psychicky. Určitě se nevzdají tak snadno. Musíme pořád makat naplno,“ je si vědom Kousal.

Reklama