Hlavní obsah

Liberec - Pardubice 3:4Krize vicemistra trvá. Bílí Tygři prohráli popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Říčka 0 : 1
30. Filippi 1 : 1
31. Camara 1 : 2
44. Ivan 2 : 2
49. Vlach 3 : 2
55. Hecl 3 : 3
60. Kousal 3 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce podlehli v 10. kole extraligy doma Pardubicím 3:4 a připsali si pátou porážku za sebou. Úřadující vicemistr během neúspěšné série získal jediný bod. O čtvrtém vítězství Dynama z posledních pěti utkání rozhodl v čase 59:48 v přesilové hře Robert Kousal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ladislav Šmíd z Liberce, Adam Musil z Pardubic a brankář Petr Kváča z Liberce.

Článek

Úvod utkání byl vyrovnaný, postupně ale převzali aktivitu hosté. Na Kváču však nevyzráli Nakládal ani Rohlík. Domácí měli první velkou šanci až v 11. minutě po střele Faško-Rudáše. Na druhé straně zahrozil Kousal, ale Kváča byl na místě. V 16. minutě opustil pardubickou branku Frodl, kterého nešťastně zranil spoluhráč.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji Bílí Tygři, ale šanci Záborského i dorážku Ordoše si Klouček pohlídal. Na druhé straně byl v úniku faulován Anděl a bylo nařízeno trestné střílení. Matěj Paulovič si na Kváču nepřišel. Skóre se měnilo až ve 27. minutě, kdy přečíslení hostí využil Říčka.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Dávid Gríger z Liberce před brankářem Milanem Kloučkem z Pardubic.

Domácí odpověděli v polovině utkání, kdy po pěti vteřinách využil přesilovku Filippi. V hale ještě ani neutichl jásot po vyrovnávací brance a hosté si vzali vedení zpět. Před brankou se prosadil Camara, kterého našel ideálně Mikuš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jaroslav Vlach z Liberce a Jakub Nakládal z Pardubic.

V dalším průběhu druhé třetiny se velké šance střídaly na obou stranách, za domácí byl v dobré pozici Faško-Rudáš, hosté kontrovali možností Hecla. Poté neuspěl Birner a na druhé straně Paulovič. Ve 40. minutě se na Kloučka řítil domácí kapitán Jelínek, ale ani on neskóroval.

Třetí třetinu začali aktivněji domácí a vyrovnali. Vlach vybojoval puk v rohu a přihrál před branku, kde byli osamoceni dva domácí hráči. Kloučka prostřelil obránce Ivan.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Ladislav Šmíd z Liberce, Adam Musil z Pardubic a brankář Petr Kváča z Liberce.

Ve 49. minutě pykal na trestné lavici Camara a domácí podruhé využili početní převahu. Vedení na jejich stranu překlopil Vlach. Liberec pokračoval v náporu, ale udeřili hosté. Kváču překonal střelou z mezikruží Hecl. Domácí pak nabídli Dynamu přesilovou hru špatným střídáním a využil ji Kousal, který bekhendem doklepl puk za Kloučka.

10. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 30. Filippi (Rosandič, Ordoš), 44. M. Ivan (J. Vlach), 49. J. Vlach (Šmíd, Filippi) - 27. Říčka (Cienciala), 31. Camara (J. Mikuš, Hecl), 55. Hecl (Camara, R. Kousal), 60. R. Kousal (Poulíček, Paulovič). Rozhodčí: Hodek, R. Svoboda - Zika, Šimánek. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:1. Diváci: 4761
Liberec: Kváča - Melancon, Šmíd, M. Ivan, Rosandič, Štibingr, Derner - Faško-Rudáš, Filippi, Birner - Ordoš, Gríger, Záborský - Zachar, Klepiš, A. Najman - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.
Pardubice: Frodl (16. Klouček) - Košťálek, Robertson, Nakládal, J. Mikuš, Hrádek, J. Kolář, Vála - Cienciala, A. Musil, Říčka - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Hecl - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Reklama