Hlavní obsah

Kumstát si otevřel v Holešovicích střelnici. Spartu vyprášil čtyřmi góly

Před pár dny si zoufal, trápil se. Hokejisté Karlových Varů prožívali bídný vstup do extraligy, stále jsou poslední, ale už vyhrávají. Naposledy na Spartě, kde se utrhl téměř dvoumetrový Petr Kumstát. Domácím nasázel čtyři kusy a hosté mohli se třemi body v poklidu nasednout do autobusu. „Mám obrovskou radost, v podstatě mi tam spadlo úplně všechno. Lukáš Pech mi třikrát krásně nahrál, zkrátka není co dodat,“ rozplýval se stokilový útočník pro klubový web.

Článek

Při pohledu na kanadské bodování zhlédnete na prvních dvou místech Pecha a Kumstáta. Oni vládnou bodům, ačkoli jejich mužstvo sedí na dně extraligové tabulky. Proto tři body ze Sparty jsou vítanou pomocí. Vary na třináctou Boleslav ztrácí bod a na desátou Slavii jen dva.

„Hráli jsme dobře, takovou tu naši hru, jakou bychom chtěli hrát i nadále. Dařilo se nám v obraně, proměňovali jsme šance, bojovali. Šlo o důležitý zápas, takže výhra se cení,“ pochvaloval si pražský výjezd devětadvacetiletý forvard, který v probíhající sezóně vstřelil pět gólů a připsal si šest asistencí. Teď ho čeká placení do kasy, za čtyři góly se prostě musí. „Rád zaplatím,“ usmál se Kumstát.

V minulém utkání lázeňský klub doma prohrál po prodloužení s Vítkovicemi a karlovarská věž si připsala dvě asistence, ale gól nedala, střelecká série v nedohlednu.

Chtěl dát dva góly, vstřelil čtyři 

„Říkal jsem, že dám dneska (úterý) dva góly. Nakonec se mi to povedlo dvojnásobně. Samozřejmě jsem byl minule zklamaný, protože jsem mohl rozhodnout, ale své šance jsem neproměnil. Teď tam naopak spadlo všechno, na co jsem sáhl, takže super,“ užíval si pohody Kumstát, který se musí obejít v útoku bez zraněného kapitána Václava Skuhravého. Místo něj nastupuje Lukáš Pech. A tahle spolupráce funguje. Oba si v posledních dvou zápasech připsali celkem šest gólů a pět přihrávek.

„Oba jsou jiní. S Vencou Skuhravým jsme spolu hráli několik let a na ledě jsme sázeli především na sílu. Lukáš se mi zase snaží hodně přihrávat, takže si stačí jenom sjet k brance a on si mě tam najde. Důležité je tyto šance proměňovat a vyhrávat i nadále,“ dodal Kumsát, střelecký král osmého kola extraligy.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice