Hlavní obsah

Kundrátek po titulu Třinec opustil. Dostal jsem lukrativní nabídku, Kometa má nejvyšší ambice, tvrdí

Má za sebou mimořádně vydařenou sezonu korunovanou extraligovým titulem s Třincem a ziskem bronzové medaile s českým národním mužstvem na květnovém mistrovství světa ve Finsku. Už když dvaatřicetiletý bek Tomáš Kundrátek na šampionát odjížděl, věděl, že v novém ročníku nejvyšší soutěže bude oblékat jiný dres. Hokejista se zkušenostmi z NHL i KHL vyztuží obranu Brna.

Foto: hc-kometa.cz

Tomáš Kundrátek bude v příští sezoně oblékat dres Komety.

Článek

Z Komety jsem dostal lukrativní nabídku, která byla hodně zajímavá. Zaujala mě, jsem za ni hrozně rád," vysvětlil Kundrátek, proč opustil klub, s nímž vybojoval extraligové prvenství už v roce 2021, a letos ho Oceláři zopakovali.

Brňané sice v minulém ročníku nejvyšší soutěže vypadli už v předkole play off, avšak nyní se netají mnohem vyššími cíli. „Dává se tady dohromady hodně silné mužstvo. Ambice jsou jasně dané, a to ty úplně nejvyšší. Vždyť kromě mě přišli i další kvalitní hokejisté. Rozhodně si nejdeme jen zahrát. Už se moc těším, až to všechno vypukne naostro," naznačuje Kundrátek, že by se svým novým týmem rád ukončil třineckou extraligovou suverenitu posledních let.

S novými parťáky se krátce seznámil už před prázdninami na konci suché přípravy. Nyní se již plně zapojil do tréninků Komety na ledě. „Všechno je zatím super. Veškerá cvičení probíhají ve vysokém tempu. A kluci vypadají velice dobře," stihl už zjistit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šimon Stránský během utkání se Spartou.

V kabině našel známé tváře. „V nároďáku byli mými spoluhráči Ščotka, Flek či Petr Holík. Velmi dobře znám také Zaťoviče, Gulašiho či Hrbase. Rychle se sžívám i s dalšími kluky," tvrdí Kundrátek.

O své roli v týmu se s trenéry zatím ještě nebavil. „Myslím, že to ani není příliš potřeba. Je jasné, proč jsem do Komety přišel," uvědomuje si, že by měl patřit k hlavním pilířům brněnské defenzívy. Zatím netuší, s kým bude v obranné dvojici nastupovat. „Vždyť jsem s mužstvem teprve pár dní. Rád si zahraju s kterýmkoliv z beků," nevybírá si.

Kundrátek pochází z blízkého Přerova, což rovněž hrálo při jeho rozhodování významnou roli. „V Brně mám sice pronajatý byt, ale domů se dostanu docela často," těší ho.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Zaťovič z Brna

Přestože si uplynulou sezonu po vítězném finále extraligového play off účastí na světovém šampionátu ještě prodloužil, stihl si po ní odpočnout. „Užil jsem si volno s rodinou a se známými. Pochopitelně jsme titul s Třincem i bronzovou medaili s reprezentací trochu oslavili," usmívá se Kundrátek.

Od začátku července se už ale začal individuálně chystat na novou výzvu. „Zúčastnil jsem se kempu Vladimíra Vůjtka a Michala Sivka, kteří jsou mými agenty. Bylo to skvělé, teď už si nemusím na led zvykat. Zvlášť když jsem zůstal u bruslí z minulé sezony, které mi dokonale sedí," prozradil.

Reklama