Hlavní obsah

Letos mě to zatím trefuje, tyčky mám dobře postavené, smál se olomoucký hrdina Lukáš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Olomouce v 17. kole zdolali Karlovy Vary 2:0, vyhráli potřetí v řadě a po pěti zápasech ukončili vítěznou šňůru Energie venku. Lví podíl na vítězství měl gólman Jan Lukáš, který kryl všech 25 střel soupeře a podruhé v sezoně udržel čisté konto.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš a Michal Kunc z Olomouce.

Článek

Zápas nebyl jednoduchý, byl to spíše urputný boj?

Je to tak. Hráli jsme však výborně v defenzívně, protože jsme věděli, že Karlovy Vary umí hrát na brejky a venku se jim daří. Převážnou část utkání jsme si to hlídali a k nějakým velkým věcem je nepouštěli. Klukům patří dík, jak to vzadu zvládli. A dali jsme naštěstí dva góly, takže cenné body. Jedeme dál.

Výhra minule na Spartě vás evidentně povzbudila?

Je to vždy příjemnější, když máte za sebou zápasy, jaký jsme odehráli v Praze, kde jsme to otáčeli z 0:2. Může to být jedna ze skládaček do mozaiky z pohledu celé sezóny. Hlavně ze začátku jsme je přehrávali. Jen zakončení chybělo. Puky ale kvůli špatnému ledu odskakovaly, komplikací byla i mlha. Zvládli jsme však všechny těžkosti dobře.

Na výpomoc přišel při zranění Branislava Konráda Jakub Sedláček. Vypadá to, že jste se rozhodl do brány ho nepustit?

To je na trenérech. Snažím se jít zápas od zápasu a podávat stabilní výkony. A určitě chci i co nejvíce chytat. Když mi forma vydrží, budu moc rád.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva brankář Olomouce Jan Lukáš a Dávid Gríger z Karlových Varů.

Opakuje se situace z loňska. Tehdy se Konrád zranil také a pomáhal vám rovněž Sedláček. Vzpomněl jste si na to?

Rozhodně. S příchodem Kuby jsem klidnější. Vím, že to nestojí jen na mě, že si někdy mohu i odfrknout. Když bych tu byl sám, nervozita, že se něco může stát, by byla. To je ale hokej, s takovými věcmi musíte počítat.

Daří se vám, jste nahoře. Slabší období, které vás v minulosti potkávalo, zatím nepřišlo?

Snažíme se, lepí nám. Body, které doteď máme, jsou strašně důležité. Soutěž se pořád vyrovnává a vyrovnává, je to stále náročnější. Vše je teď pro nás proto příjemnější. Výkyvy se v průběhu sezony dějí, a když jste v laufu, je prostě všechno jednodušší. Chceme však být pokorní, pokračovat dobře, dokud to půjde a sbírat body.

Dosud jste v jedné sezoně neměl nikdy více než dvě čistá konta. Teď je máte už na začátku. Sledujete statistiky?

Spíše ne. Kouknu se, jak to vypadá, jen občas, a vždycky si řeknu, že bych čísla měl zlepšit. Letos mě to zatím trefuje, tyčky mám dobře postavené a snad to tak půjde dál.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice