Hlavní obsah

Lev připravil rozhodující gól, pak ho vypískali fanoušci. Zápasy s Plzní už speciálně neberu, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z Plzně pochází, se Škodou získal svůj zatím jediný titul, ale na západě Čech už ho s otevřenou náručí nevítají. Útočník Jakub Lev klíčovou asistencí pomohl k výhře hradeckých hokejistů 3:2 v předehrávce 39. kola a od plzeňských diváků se kladné odezvy nedočkal. Právě naopak.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jakub Lev z Hradce Králové slaví vítězství.

Článek

Vyhrocené utkání plné sporných momentů rozlítilo i domácí fanoušky. Ti plzeňského odchovance Jakuba Lva počastovali sprostým skandováním a pískotem. Nejprve pár minut před koncem, když Lev jako asistent kapitána diskutoval s rozhodčími, a podruhé, když byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.

Hradecký útočník se ale k fanouškům vyjadřovat nechtěl a jen dodal, že zápasy s Plzní nijak speciálně nebere. „Přeci jen jsem odešel už před pěti lety," říká. Lev byl hlavně rád, že Mountfield oproti úterní prohře s Pardubicemi zlepšil výkon a tentokrát zvítězil. „První třetina ještě nebyla dobrá, ale pak jsme začali výborně napadat. Byl to vyrovnaný zápas a nakonec jsme o gól šťastnější," těší Lva.

Právě on měl zásadní podíl na rozhodující trefě na 3:2 ve 38. minutě. „Při dobrém střídání jsme Plzeň zamkli. Domácí potom střídali, ale já ještě napadal. Povedlo se mi vytipovat pohyb obránce," popisuje 31letý křídelník. „Dostal jsem se na puk, viděl jsem, že mi spoluhráč najíždí před branku, a tak jsem tam kotouč poslal," doplňuje. Aleš Jergl poté parádní přihrávku zpracoval, položil si gólmana Svobodu a zasunul puk do poloprázdné branky.

Nebyl to první hradecký gól po velké plzeňské hrubce. V závěru úvodní třetiny potrestal mizernou rozehrávku Kindla Jakub Orsava. „Plzeň nechce kotouče jen tak vyhazovat. Hraje konstruktivně, proto jsme museli dobře napadat. Je dobře, že jsme ji naší důsledností donutili k chybám a šance využili," raduje se Lev.

Reklama

Související témata: