Hlavní obsah

Sparta přijde o oporu, Chlapík po sezoně zamíří do Švýcarska

Hokejový útočník Filip Chlapík po sezoně odejde z extraligové Sparty a bude hrát za tým Ambri-Piotta. Ve Švýcarsku podepsal dvouletou smlouvu. Čtyřiadvacetiletý český reprezentant, který patří mezi kandidáty na start na olympijských hrách v Pekingu, opustí Pražany po jedné sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Filip Chlapík po sezoně odejde z extraligové Sparty

Článek

Chlapík přišel do Sparty v létě a momentálně patří mezi klíčové hráče týmu. Se ziskem 42 bodů za 20 branek a 22 asistencí je nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. "Možnost odejít po sezoně do zahraničního týmu byla součástí naší dohody.

Filip Chlapík si za své výkony angažmá v jedné z předních evropských soutěžích rozhodně zaslouží. Sparta obdrží po jeho odchodu finanční kompenzaci," uvedl sportovní manažer Pražanů Jaroslav Hlinka. Chlapík se loni v květnu dohodl se Spartou na dvouleté smlouvě.

Odchovanec pražských Letňan se do Evropy vrátil po téměř sedmi sezonách v zámoří. Čtyři roky se snažil prosadit do sestavy Ottawy v NHL, v nejkvalitnější lize světa ale odehrál jen 57 zápasů, vstřelil pět branek a přidal šest asistencí.

"Filip přicházel z NHL do Evropy s cílem dokázat, že může být nejen řadovým, ale rozdílovým hráčem. V náročném prostředí Sparty se okamžitě zařadil mezi lídry, statistiky letošní sezony mluví samy za sebe. V tuto chvíli je jeho prioritou úspěšná sezona v dresu Sparty a potenciální akce v národním týmu, teprve následně se bude připravovat na novou výzvu," uvedl hráčův zástupce Robert Spálenka ze společnosti Sport Invest.

Chlapík měl nabídky i z jiných soutěží. "Švýcarsko upřednostnil například před KHL také z důvodu, že se jedná o zajímavou destinaci z pohledu možného budoucího návratu do zámoří. Pokud se v budoucnu objeví tým z NHL, který Filipovi svěří odpovídající roli v týmu, bude se chtít o tuto šanci poprat," dodal Spálenka.

Reklama

Související témata: